Ja ne znam zasto imas tolike probleme, da ti zbog samo vibera pocne stekati i jos drugo to ako ti posalje na messenger poruka dodje da stane
uradi fabricki reset mobitela pa vidi onda. U mene je motorola defy sa 512 rama i 800MHz procesorom, aktivni proglrami koji uvijek rade u pozadini stalno su
weather widget
battery solo
tap tap
3G watchdog
memory status
Multitasking
i plus njegovi programi na pozadini za paljenje wifi,gps,osvjetljenje, jos dosta ikona na pozadini...
Onda aplikacije koje ja koristim stalno, ama bas po cijeli dan su instagram i viber....
pored toga na mobu imam preko 3000 slika i nesto oko 100-njak videa, kamera se koristi isto cesto...
E to sta kod mene sve radi na 512 rama i nemam problema, jako rijetko kad zapne da mu zafali rama, i kad to bude samo ugasim tu aplikaciju viber ili instagram, jednu od njih, i pokrenem opet i picim dalje normalno, ili kill all u multitasking-u i onda se automatski ove sve aplikacije sto rade u pozadini opet same pokrenu (to sve traje mozda 3-5sekundi) i ja otvorim opet viber i picim dalje normalno...
Ti bi trebao resetovati mobitel na fabricke postavke i to ce ga dosta ubrzati zbog puno programa koji su instalirani pa brisani i slicno, to dosta uspori Android...