Sve to stoji NOKE ja ustedim, ja vozim zbog ekonomicnosti, ja se preporodio bla bla, je li neko izvadio te pare sto je ustedio
otisao u banku i digao pare i kaze evo ovo ostavljam na stednoj knjizici sto sam dizelom ustedio ili samo pise kako je ustedio
samo u glavi ima kako je ustedio i kako stedi dizelom...
DA si ganjao passata 3c benztinca nit bi imao performanse nit ista, sto mora biti passat 3c, zasto ne recimo neka druga marka evo primjer, zasto ne BMW e60 530i? ili 525i pa vidi hoces imati performanse...
Gdje je tu potrosnja od 5L otvorene sto ti kazes
Tvoj trosi 5L otvorene, ima 170 konja...
Tvoj passat
How much power 170 PS / 168 bhp / 125 kW @ 4200 rpm
How economical? 6.3/4.6/5.3 l/100km urban/extra-urban/combined
How quick? 0-100 km/h: 8.80 s
How fast? 220 km/h, 137 mph
BMW 530i 100 kila tezi
Motor 3000 kubika 6-ak, manual mjenjac
How much power? 272 PS / 268 bhp / 200 kW @ 6700 rpm
potrosnja 10.9/5.8/7.7 l/100km urban/extra-urban/combined
How quick? 0-100 km/h: 6.30 s
How fast? 250 km/h, 155 mph
Imas i 525i koji ima 220 konja i malo manje trosi od ovog, pribliznije tvom, a opet daleko brzi...
Ako tvoj trosi po fabrickim specifikacijama, pola litre gore dole ili eto litra dodaj na ono sto fabrika kaze... Pogledaj sada razlike izmedju tebe i ovog BMW-a e60, passat mu ne moze prici nigdje, prnuti mu ne moze, a razlika u potrosnji u 5km na 100kilometara ako je i toliko, znaci ti ces gledati u 5 maraka na 100km i gubati se za tih 5km a ovamo iskesirao 20-30 000 za auto... I da ne kazes ne moze taj BMW trositi 6-7L otvorene, ja cu ti reci da moze jer sam se vozio u takvom autu i ja ti kazem da moze i 2.5 i 3.0
Jos pogotovo ako moj 2.0 koji je star 31 godinu moze otvorene uzeti 6L i ispod 6L moze ako bas pazis
Znaci razlika u potrosnji tvog fabrickog je 4.6L a ti kazes da tvoj uzme 5L, ovom BMW-u fabricki pise 5.8L nek uzne 6.8L
To je razlika eto nek je i 2L to je 3.72 feninga na 100km predjenih... Je li do 3.72 marke stalo... kutija meke drine, jel do meke drine, paket zvaki na 100 kilometara, a razlika ogromna u snazi u ubrzanju u svemu a u voznji da ne pricam...
Znaci na 1000km ti si ustedio 31 marku na 10 000km si ustedio 310km na 20 000km si ustedio 610km, mozes pruziti sebi luksuz da izdvojis 20 000 za auto a nemas da das 3-400km vise za gorivo kroz period od godinu-dvije dana, kroz taj period to neces ni osjetiti, nema teoretske, a imas da das za plivajuci 1000+, dizne 1000, mjenjac da ne spominjem DSG kad ode, pumpa u rezervuaru, za to se ima para, bregasta, reparacija turbine, za to nije problem odmah u komadu izdvojiti par stotina ili cak hiljada km a ovamo se nema 3.72km na 100km da se daa jer je to "ogromna razlika", po gradu je ta razlika oko 5-6km, 5-6km razlike, ti trosis 16km a on 21km, to razlika ta ogromna za ustede? a vozis 170 konja, a vozis 270 konja i gledati u 5-6km, ja koji sam ne zaposlen ne gledam u 5km jer je to smijesno za reci... Vozim ono sto volim, sto mi je ceif, necu ja jos na sebi stediti i ispastati radi tih 5-6km koji ni ne osjestis na godinu ili dvije u potrosnji. Ja ako imam u dzepu para meni auto moje ne trosi, a ako nemam para u dzepu meni i golf 2 obicni dizel puno trosi jer nemam marke da naspem...
Opet kazem je li neko izvadio pare na sto što je ustedio vozeci dizela i rekao evo ovo je moja usteda... Jeste malo morgen...
Zato kazem sve je stvar ukusa sta ko voli, ko voli benzinca vozice benzinca, ko voli dizele vozice dizele, usteda nema, i ako ima to su minimalne ustede kroz par godina koje se ni ne osjete nit se vide ili na kraju odu na zvake,cokoladice i gluposti, i dodjes na kraju na isto...
Ti bi Noke bas vozao dizela da ti cvokoce pod haubom, a ovamo da volis benzince i obrtaje, zvuk, itd. a ovamo kao zbog 3 marke i 72 feninga ustede na 100km bi vozao dizela...