Pomoc ..pojacalo

Pomoc ..pojacalo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
nista ti ne mogu reci koliko sati
imas njegov broj cuj te sms zar ne
odo sada do grada pa ako ga vidim vidjecu i ja sa njim nesto
ali najbolje je da ti opet vidis imas broj tako da slobodno psoalji sms ;)

Početnik
ovako ..naso sam pojacalo i sub uz njeg sve kosta 120 KM ...hehehe:cool:

pojacalo= JBL GTO 2000 400W isto onako ko sto ovi momci iz tuzle prodaju

5mle9w.jpg

Specifications:
Power Output max: 400 watts
RMS Bridged Power Output 4 Ohm: 220 watts
RMS Power Output,2 Ohm: 2 x 110 watts
RMS Power Output,4 Ohm: 2 x 75 watts
THD @ Rated Output: 0.10%
SNR (A-weighted): >92dB
Frequency response: 10Hz-40kHz
Active crossover (cont.var): 30-320Hz
Crossover settings: LP/HP/off
Crossover slope: 12dB
Input sensitivity: 100mV-4V
Bass boost: +6db@45Hz
Dimensions(LxWxH): 358x294x55mm
Weight: 4 kg

i subwoofer = SONY Xplod 10' 1200W

XS-LD105P5.jpg

# Speaker Size (cm): 25
# Speaker Size (inch): 10
# Peak Power (W): 1200
# Rated Power (RMS, W): 350
# Impedance (ohms): 4 + 4
# Sensitivity (dB/W/m): 88
# Frequency Response (Hz): 18-2.8k
# Mass (kg): 4.7

* Aluminum cone
* Dual 4-ohm voice coils
* Gold plated 5-way binding posts
* 1200W Peak (400W Rated)
sub je u kutiji ...naravno homemade kutija ... al to dobivam tek za 15 dana posto taj momak radi u sloveniji i tek dolazi za odmor u aprilu.. al nema veze isplati se cekat ..eh ljudi je neznam dal se moze nac bolja kombinacija od ove za 120 KM-ova:lol:

Član
za malo vise love moze se nac puuuuuno bolja kombinacija od te, al et, ni to nije lose ....

Početnik
ma daj covjece imo sam samo 150KM za muziku sad tek na ljeto kad budem imo 200-300 eurica onda cu da pricam o dobroj muzici ..a momak je tu muziku drzao u golfu 4 ..i kaze bas je lijep bass ..posto je napravio dobru kutiju a i pojacalo je JBL kako ja znam da je to poznata neka marka ,ima moj drug u kaficu JBL sistem za kafic ...profesionalna oprema brale..svi kazu sony ovo ,sony ovo a svi ste igrali SOnY PLAYSTATION ..ako ima bolja konzola od sonya odma cu da je kupim ...znam ja da je pionner ,alpina ,magnat mozda bolja marka od sonya za muziku, al nije ni sony za bacit ..:icon_confused:

za razliku od nekih ovamo nastrau marki koje sam dosad vidjao... haya ..brate 350 W rms-a je meni sasvim dovoljno ...PLUS jos kakve dobre ovalce po 100 W rms-a i to bi bila idealna muzika za mog krdyu ...a kad budem htjeo da idem na db drag takmicenja ...onda brale nova kutija ..dvije 12' il 15' po najmanje 500 w rms-a i pojacalo 2-kanalno od 1000w RMS-a i onda makar da izvucem nekih 140 db a ..fiatic je bas fin nekako za to ..

Član
druze vjeruj mi kad ti kazem nije ni u kom slucaju ni sony ni jvc ni panasonic ni bilo koja druga marka za bacit dok ne cujes neke malo bolje marke na djelu .... al naravno sve spram mogucnosti i sve spram cjena, ja imam prijatelja koji ima tu sony 10-ku u golfu 2 i ima stvarno tamam bass za slusanja .... al jbga ako ocekujes nesto bas puno od tog bolje nemoj, dzaba ces se razdocarat .... bolje ne ocekuj nista pa da budes prijatno iznenadjen onim sto dobijes ....

Početnik
ma ima ja jos neki woofercic od 450 w al 12' neka marka sta ja znam ..kad sam ga stavio u gepek ..sve se treslo ..i spiglo (ono srednje9 ..i kazaljka se malo tresla i krov..kljucevi su jednostavno hodali po njemu cak su se i tablice bile rasplesale zadnje . a nije ni puno grcalo nit je bio onaj tupi bass koji ja nevolim ..onda se sigurno mogu nadat da se ovaj sony makar malo bolji bit i ja cu bit zadovoljan

Član
ja sam probo takav isti woofer od jarana i meni ima nekak "supalj" bass. meni licno se ne svidja... :icon_sad:

IGY

Član
sony je odlican ko nije cuo za bolje :cool:

meni su tako govorili za pioneer, pa kad sam cuo bolje
bjah kakav pajo :cool::cool::cool:

Početnik
kako mislis supalj bass???sta mi vi preporucujete od subwoofera do 250 KM -ova

nije bitno koja marka ...novo il polovan nije vazno...

Član
e jbga za 250 opet nigdje si, al ako mozes nac polovan Type R bilo bi ti super, to je drama woofer sto je dokazano toliko puta da nema potrebe ista da se prica, a za jos tolko love dadnem ti ja RF-a svog :cool: ....

i402989_14022009009.jpg

:cool::cool::cool::cool::cool::cool:

Član
1000rms/2000max .... s tim da najbolje radi na 1500rms a mere bez problema i na 2000rms :) .... naravno ako nevjerujes, valjda znas engleski bar malo, evo link pa nacitaj se hehe ....

http://www.carreview.com/mfr/rockford-fosgate/subwoofers/PRD_88638_1808crx.aspx

BTW u pitanju je model RFR3112 .... pozzz

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.