KRVOLOK je napisao(la):
NITRO je napisao(la):
vidiš opet se varaš, opet kažem radi ih više custom mapiranje za dizlo
nego daa te pitam dali koristiš valjke i to sa kočnicom?
neželim pljuvat po tebi ako što i ti mene omalovažio prije par postova
nisam vidio puno tvojih uradaka ak ko god ima tvoj chip svi pretjeruju u iskazima snage koja nije nigdje izmjerena
momka si vidio sa tim istim polom i drugom mašinom jer je ona otišla u večna lovišta
polo je bio pomaknut 1000 obrtaja šta osim šta jako smanjuje vjek motora ne daje snagu nikakvu ako se ne diraju bregaste internali itd
tako da se to ne radi!
kažeš ,mehanički sa lošom mapom nemožeš uništiti motor? nemogu vjerovati da ta izjava dolazi od nekog ko radi duže taj posao?!?!?!?!?
vjeruj neželiš da dalje nastavljamo ovaj razgovor jer u ovom sam samo nekih 9 godina,tako da bolje da ostane na tome
živ ti meni bio 100 godina i želim ti puuuuno posla i puuuuuno uspješnih projekata
i svega naj
Kupio sam poptuno nove valjke sa kocnicom do 800 ks,ali vjeruj i ti meni da si ti jedan od mnogih koji nesto malo procitaju o tome i hoce sa mnom da se prepiru o stvarima koje nerazumiju.Sta ti sad meni govoris koliko je blokada bila pomaknuta,ja znam kako sam to napravio i znam zasto sam je pomjerio za 300 a ne za 1000 ili cak 1200 kako si prije izajvio.
Velika je razlika druze izmedju turbo i atmosferskog motora,turbo motor se moze unistiti veoma lako sa losom mapom.Atmosferski motor mora da mapira debil ali totalni debil da bi se unistio jer jedini nacin na koji se moze unistiti atmosferac losim cipom je da mu je AFR 16 ili vise,pa da izgori,ili da mu je AFR 9 ili manje pa da se "saperu" lezaji.Sa velikim knockingom se nemoze desiti da motor strada jer to svako moze osjetiti cim proba motor i to se nemoze nikome zalomiti.Ja sigurno nisam niti pogresnu smjesu napravio a ni knocking.
Blokada od 300 rpm je extra stvar za prvu i drugu brzinu ali bez bregastih za ostale brzine nevrijedi drzati motor tako visko,tako nesto si i ti nacuo ali 1. i 2. brzina veoma dobro hoce da se zavrste za 200-300 obrtaja vise i zato se blokada toliko i pomjera,da te malo i naucim za dzaba.Nemam namjeru da se prepirem sa tobom,ja sam rekao samo da si ti "taze",a to neznaci nista lose,to znaci da si ti nesto novo za sta ja nisam cuo,to je bio smisao moje recenice a ne nesto pogrdno.Ti si jedva docekao da pominjes tako neki atmosferski motor koji je kao crkao zbog moga remapiranja,smjesno,ta mapa je extra u polu i u jos mnogo motora se vozi i nikad ni jedan nije se pokvario.
Posto je ova tema otisla daleko,molio bih admine ili da ovo zakljucaju ili da sve izbrisu jer nezelim da ulazim u raspravu na ovakav nacin i ovakvim tonom kakav nitro koristi.
ja nisam nov u ovome i mislim da se sa tim bavim duže nego ti,9 godina
(ako sam u krivu oprosti)
to taze nisam razumio
motor se uništi iz zajebancije lošom mapom bilo dizlo,benz,turbo nitro itd
nisam imao namjeru pljuvat,brate radi ko ti brani al moraš shvatit da znam puno i učim svakim danom sve više, neke aute sam samo ja napravio u evropi mislim na extreman tuning
ne radim trimere niti kosilice bez brige
mala stvar u mapi može sjebat motor ćak dosta brzo i vjeruj nitko nije stručnjak za sve u svemu-univerzalac, to je smiona i bezobrazna izjava jer ih ja par znam koje si odbio i nisi htio -znao napravit
OPET KAŽEM KO I RADI TAJ I GRIJEŠI TAKO I JA(SVATKO NORMALAN OSIM SUPERMENA??)
NIJE MI NAMJERA PLJUVAT PO TEBI DAPAĆE POSLAT ĆU TI IH BRDO,NIJE PROBLEM-TOTALNO SI ME KRIVO RASTUMAČIO,SMIRIT TENZIJE
NIJE MI PROBLEM DA POŠALJEM EKIPU TEBI KAD VIDIM TVOJ POSAO
NA DIJELU I KAD VIDIM DYNO CHART(prije i poslije),A/F EGT CHART, I OSTALO
Nisam seronja i volim kvalitetan pristup, nadvikivanjem po forumu nećemo ništa dokazat, nevolim kad ljudi izjavljuju svašta
nikad mi nije išlo trkeljat po forumu pa neću niti sad , bolje mi je da zadržim šta znam za sebe(i naplatim ko i svako pametan)
držat ću se ja prodaje i to je to:lol::lol:
moje je uvijek bilo pomagat ljudima a ne prodavat pamet
vidim da ovdje ima puno ljudi koji riješavaju forumsku problematiku,tako da tu mene netreba,a ja ću držati svojih mušterija njihovih i svojih projekata, ipak mene zanima pista
eto tu je meni daljnja rasprava završena
)
HONEY je napisao(la):
200-300rpm na takvom motoru je OK, vise nema smisla.
a Krvolok, da bi spalio n/a motor, sto kazes, treba se stvarno "dobro potruditi" :icon_biggrin: :icon_biggrin:
ispadaš smiješan, i nemoj to provaliti di ljudi znaju nešto o tome jer će ti se ljudi smijat....:lol: