Polaganje po novom zakonu

Polaganje po novom zakonu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Polozio sam ja po novom zakonu... Kad se prijavis u autoskoli dobijes testove da ucis, kasnije imas predavanja, zavisi koliko ima kandidata, ceka se na predavanja, ja sam cekao mjesec dana te casove jer nije bilo kandidata, jer dodje ti neki lik strucnjak koji hoce odredjen broj kandidata i onda dolazi na ta predavanja... Uglavnom ides jednu sedmicu na predavanja, i covjek sve lijepo predaje, tvoje je samo da slusas i imas volju i sve naucis, u drugoj sedmici ides jedan dan na probne testove i to je to!!! Ovo sto neki kazu da ako panes na probnim testovima da moras ponovo uciti, je cista glupost, i ako panes na probnim testovima, samo reknes covjeku da na svoju odgovornost hoces pristupiti pravom ispitu pa nek' i panes i covjek ti da potpis da mozes izaci!! Dalje ono prva pomoc, vozanja i to, je manje-vise sve isto k'o prije!!!!

Član
Prvi put cujem da ti treba potpis od tog nekog covjeka. Boli njeg hoces li ti pasti ili ne, jer ne placa on...

SamiRX-8 je napisao(la):
Prvi put cujem da ti treba potpis od tog nekog covjeka. Boli njeg hoces li ti pasti ili ne, jer ne placa on...

Lijepo, prije su se testovi polagali tako da dobijes testove i sam ucis, i kad naucis izlazis pred komisiju. Sada je drugacije jer dodje lik kojem ti platis 100 maraka da te uci testove, onda kod kuce ponavljas, a i ne moras, kako ti volja, i ides tako sedmicu na predavanja, zatim u drugoj sedmici ides jedan dan na probne testove, moras rijesiti dva testa. Sada ko polaze pune se knjizice, i svaki kandidat ima svoju knizicu, i u toj knjizici covjek koji je predavao ti teoriju mora se on potpisati da bi ti mogao pristupiti polaganju vozackog ispita pred komisijom, ako ti on nije potpisao, ne mozes pristupiti testiranju... Zatim ide polaganje prve pomoci, i tu predavac ako se ne potpise, ono nisi dolazio na polaganje il' sta, ne mozes izaci na casove voznje... Prilikom obuke "za volanom" instrukor u toj knjizici puni svaki cas koji odvozis, dodatne casove ako treba, pise kakav si vozac, kako napreduje obuka, ima tam dosta tih gluposti koje treba popunjavati, uglavnom momak je pitao za testove, ja sam napis'o kako je u mene bilo kad sam polag'o po novom zakonu!!!

Član
Hmm ja mislim da imaju ti casovi kako znam da je 3 dana predavanje od nekih 2 h to pricaju o prvoj pomoci kako sta i itd onda dalje je lako samo voznja ali ne ocekuj da ces da predjes 60km/h hehe ja prije 3 god polozio drugacije bilo za pola sata zavrsio prvu pomoc testove za 15 minuta a voznju za 15 dana i morao da cekam vozacku dozvolu citavi 12 dana grrrr

POZZZ

Teorija prije polaganja testova je skroz drugo od prve pomoci, na prvu pomoc ides poslije testova, a za teoriju si u pravu, svaki dan po dva sata, tako je barem kod mene bilo!!!

Član
almir_gr je napisao(la):
SamiRX-8 je napisao(la):

Lijepo, prije su se testovi polagali tako da dobijes testove i sam ucis, i kad naucis izlazis pred komisiju. Sada je drugacije jer dodje lik kojem ti platis 100 maraka da te uci testove, onda kod kuce ponavljas, a i ne moras, kako ti volja, i ides tako sedmicu na predavanja, zatim u drugoj sedmici ides jedan dan na probne testove, moras rijesiti dva testa. Sada ko polaze pune se knjizice, i svaki kandidat ima svoju knizicu, i u toj knjizici covjek koji je predavao ti teoriju mora se on potpisati da bi ti mogao pristupiti polaganju vozackog ispita pred komisijom, ako ti on nije potpisao, ne mozes pristupiti testiranju... Zatim ide polaganje prve pomoci, i tu predavac ako se ne potpise, ono nisi dolazio na polaganje il' sta, ne mozes izaci na casove voznje... Prilikom obuke "za volanom" instrukor u toj knjizici puni svaki cas koji odvozis, dodatne casove ako treba, pise kakav si vozac, kako napreduje obuka, ima tam dosta tih gluposti koje treba popunjavati, uglavnom momak je pitao za testove, ja sam napis'o kako je u mene bilo kad sam polag'o po novom zakonu!!!

To s knjizicom i casovima voznje znam, ali nisam te bio skotao taj dio na pocetku i na sta mislis, jer ja nisam isao na casove, samo su mi bili popunjeni i potpisani isto kao da sam ih odslusao, a testove sam ucio sam, takodjer polagao po ovom novom zakonu...

@ Melek - Zavisi sve kakvog instruktora imas, a mora vala svaki da te vodi negdje na pravac, da vidi kako se ponasas na velikim brzinama...Ja bih sada ponovo nazad :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.