Polaganje po novom zakonu

Polaganje po novom zakonu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Eh hvala puno i mene je ovo zanimalo i mene sad sleduje polaganje :icon_smile::icon_smile:

GTI 16V je napisao(la):
Prvensteveno uplatis 100Km za predavanja i obavezan si ici na njih i naravno uciti i testove,i redovito imas provjere znanja. Kada cikac koji ti drzi predavanja shvati da si sposoban da polozis ,tj da si dovoljno naucio on te prijavi za polaganje testova.Trajanje predavanja je individualno,npr ja sam isla 2 casa i odmah su me prijavili za polaganje,tako da je ono o tajanju predavanja 6 mjeseci samo suplja.
Nakon polozenih testova uplatis 70Km za polaganje prve pomoci i tu ides takodje na predavanja cini mi se 2 dana. Nakon toga slijedi glavni dio tj voznja,koja traje 35 casova koje placas po 20KM. I jos ti ostane samo da polozis i to je to...
Sretno!!!!

kod nas ovdje ne molis nista ,samo das 200KM :D:lol::lol:

hvala , to mi je trebalo ;)
Ja niti sam sta molila niti sam dala 200 KM i polozila iz prve bez problema.
[/quote]

GTI 16V je napisao(la):
Prvensteveno uplatis 100Km za predavanja i obavezan si ici na njih i naravno uciti i testove,i redovito imas provjere znanja. Kada cikac koji ti drzi predavanja shvati da si sposoban da polozis ,tj da si dovoljno naucio on te prijavi za polaganje testova.Trajanje predavanja je individualno,npr ja sam isla 2 casa i odmah su me prijavili za polaganje,tako da je ono o tajanju predavanja 6 mjeseci samo suplja.
Nakon polozenih testova uplatis 70Km za polaganje prve pomoci i tu ides takodje na predavanja cini mi se 2 dana. Nakon toga slijedi glavni dio tj voznja,koja traje 35 casova koje placas po 20KM. I jos ti ostane samo da polozis i to je to...
Sretno!!!!

kod nas ovdje ne molis nista ,samo das 200KM :D:lol::lol:

[/quote]

ja sam nedavno polagao i mogu ti reći da je ovo sve tačno u stotu,
ako položiš iz prve sve te dođe 1300 sa vozačkom a svaki naredni izlazak
na polaganje ti je 100 km.

Član
ja kad sam polagao, znaci pet dana za redom predavanja, svaki dan po tri sata.
peti dan probni testovi, ako polozis izlazis na testove.
polozis testove ides na prvu pomoc tri dana, iako ja nisam isao, rek'o sam da ne mogu zbog skole. prva pomoc dobijes 20 pitanja, sta ne znas pitas njih,i et:)
i kad sve to zavrsis ides na obuku, tj. voznju:D
ugl. treba ici na ta predavanja jer se dosta nauci. npr. prvi dan je dosadno, jer prica se samo o zakonu, drugi dan raskrsnice, treci dan testovi, itd... bude zanimljivo:D
a bude i provala na tim predavanjima:D kaze meni neki lik, sjedi sa mnom..vidi kod one ispred guzica ispala:D reko de ti jarane raskrsnice pratii:)

Član
joj kad se ja sjetim prve pomoci:lol:
ona predavanja sam skoro prespavao,ono,pola slusas,pola kontas o necemu svom
dosao ja na ispit,nemam pojma,ni pola nisam znao
kontam sta cu,pitam ja onu tetu jedno pitanje,kad mi ona poce diktirat sve
i to sve sto mi je tada rekla sam i zapamtio:D

Član
Kakva stela ljudi, zaboravite na to... Ja sam platio te casove, ali nisam isao na njih, tj. mrsko mi tada bilo ici u Kalesiju jer nisu imali sjediste za to ovdje... Dok mi sad brat mora ici na te casove :D

Član
GTI 16V je napisao(la):

Nisam ja nista rekao,ni ja nisam imao stelu ali cisto kazem kod nas se ne moli nista samo das pare i prosao si :) lafo nema vise toga a masovno raja daje pare za prolazak.

Član
Stela se moze naci, ali tesko. Kao sto sam rekao, imaju sada tako dobre plate, da im se ne isplati rizikovati posao radi 200 maraka ;)

Član
SamiRX-8 je napisao(la):
Stela se moze naci, ali tesko. Kao sto sam rekao, imaju sada tako dobre plate, da im se ne isplati rizikovati posao radi 200 maraka ;)

prije skoro 2 godine,kad sam polagao,u zenici je tarifa bila 100 :lol:

Član
edoze je napisao(la):
SamiRX-8 je napisao(la):

prije skoro 2 godine,kad sam polagao,u zenici je tarifa bila 100 :lol:

Kod mene je drug iz srednje polagao po starom, i zakacio kamionom o trotoar, bila magla i kisa, i on njima na poligonu nudi 100 maraka, kad oni njemu, "Nismo mi djeca uzimamo 100 maraka, dođi za dvije sedmice" :lol:

Član
AdnaNsa je napisao(la):
GTI 16V je napisao(la):

Nisam ja nista rekao,ni ja nisam imao stelu ali cisto kazem kod nas se ne moli nista samo das pare i prosao si :) lafo nema vise toga a masovno raja daje pare za prolazak.

Zato sada ima sve vise retardiranih vozaca koji nemamju pojma o voznji.Danas me jedan kod BBI centra zamalo ubio. A to je sve zahvaljujuci tim stelama

Član
upravo tako lejla. najvise udesa i prave ti sto su preko stele polozili pa onda na cesti glume neke vozace. a sto se tice prve pomoci, treba i to odslusati, nikad ne znas kad ti sta moze zatrebat...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.