Polaganje po novom zakonu

Polaganje po novom zakonu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
E raja , nezz jel bila tema , ja je nisam nasao al et zanima me kako to sad ide , ide se na ona predavanja neka , pa nisam bas upucen , jel ko polagao pa da kaze kako to ide ???

:cool:

Član
ma ides na one casove,35 ako nije,slusas tamo kako ti ljudi pricaju da ne prolazis kroz crveno i to:D

Član
ma to se pricalo nesto ides 6 mjeseci i samo teorija :D ali nista od tog izgleda,drug nedavno poceo i isto mu sve kao i meni sto je bilo dok nisu ni pricali o tome :D ne brini se nista,imas ja mislim 2 puta sedmicno i dode vam predavac i prica o raskrsnicama itd XD

Član
haso je napisao(la):
samo uplatis te casove i fola ides na njih a sve je ko prije;)

cuj fola :lol::lol: pa bolje mu je da nesto nauci i pita ako nije jasno,u suprotnom mozda nekad naleti na mene ili tebe pa ces onda vidjeti :lol::lol::D

Legend
ja kad sam polagao,dodje ciko odrzi jedno predavanje,za sedmicu drugo,dok ti u medjuvremenu ucis testove,i onda radis probne testove,i ako uradis 100% tacan pr.test mozes izaci na polaganje...
Kad polozis testove ides na prvu pomoc 3 dana,pa zatim voznju koja traje 35 casova,imas 2 casa na dan,i onda ides na polaganje,polozis,ak ne dolazis za 15 dana,pa onda obuka za kamion 10 casova...

znaci uzmem testove i ucim ih i slusam ta predavanja u medjuvremenu i to traje 2 sedmice ???

Poslije polazem pr. test i ako ih uradim 100% mogu izaci na polaganje testova i kad testove polozim idem na obuku 35 casova ( 2 casa dnevno ) i onda na finalno polaganje ?

Legend
pa to je to otprilike,br.predavanja sve zavisi kako ces ti naucit,ak ne uradis dobro probni test salje te opet na predavanje...

ma mislim da mi to nece biti problem al et , vidjecemo ;)

a predavanja jel moraju biti u istoj skoli gdje cu polagati ostatak ?

Član
Evo druze ja sam sad polagao za skuter a bili su tu i ovi za B
Uplatis casove, jave ti kad pocinju, onda ih oslusas, imas 20 casova, kod mene je bilo 4 casa dnevno. Poslije tih 20 casova imas nes kao probni test i onda se vrsi provjera jesil imao nekih prekrsaja, i poslije toga ti jave kad je polaganje testova. Na ovom testu kad sam ja polagao za skuter bio lik polagao za B, imao 75 negativnih bodova:lol:
Polozis testove i nakon par dana se javis u crveni kriz i onda oslusas malo i polazes i to.
Kad sve to zavrsis imas voznje 35 casova i onda izlazis na voznju i molis se da polozis od prvi put.
Tak je ovdje u Zivinicama:D

Član
Reša je napisao(la):
Evo druze ja sam sad polagao za skuter a bili su tu i ovi za B
Uplatis casove, jave ti kad pocinju, onda ih oslusas, imas 20 casova, kod mene je bilo 4 casa dnevno. Poslije tih 20 casova imas nes kao probni test i onda se vrsi provjera jesil imao nekih prekrsaja, i poslije toga ti jave kad je polaganje testova. Na ovom testu kad sam ja polagao za skuter bio lik polagao za B, imao 75 negativnih bodova:lol:
Polozis testove i nakon par dana se javis u crveni kriz i onda oslusas malo i polazes i to.
Kad sve to zavrsis imas voznje 35 casova i onda izlazis na voznju i molis se da polozis od prvi put.
Tak je ovdje u Zivinicama:D

kod nas ovdje ne molis nista ,samo das 200KM :D:lol::lol:

Legend
ja nisam ima tih nikakvih 20 casova predavanja,izgleda me nije ni uhvatio taj zakon kako treba:D

Član
Prvensteveno uplatis 100Km za predavanja i obavezan si ici na njih i naravno uciti i testove,i redovito imas provjere znanja. Kada cikac koji ti drzi predavanja shvati da si sposoban da polozis ,tj da si dovoljno naucio on te prijavi za polaganje testova.Trajanje predavanja je individualno,npr ja sam isla 2 casa i odmah su me prijavili za polaganje,tako da je ono o tajanju predavanja 6 mjeseci samo suplja.
Nakon polozenih testova uplatis 70Km za polaganje prve pomoci i tu ides takodje na predavanja cini mi se 2 dana. Nakon toga slijedi glavni dio tj voznja,koja traje 35 casova koje placas po 20KM. I jos ti ostane samo da polozis i to je to...
Sretno!!!!

kod nas ovdje ne molis nista ,samo das 200KM :D:lol::lol:
[/quote]

Ja niti sam sta molila niti sam dala 200 KM i polozila iz prve bez problema.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.