Plin u auto,kojeg proizvodjaca izabrati?

Plin u auto,kojeg proizvodjaca izabrati?

Član
todorovic je napisao(la):
@Col3

Drug plin ima znatno vecu oktansku vrijednost od benzina i krence se 102-108 RON.

@Lexillium

Druze pretpostavljam da je kod tebe 150ks u Passatu, i da turbo puse 0.5 bar, ako nije remapiran. Plin i veliki pritisak turba (preko 1bar) se NE PODNOSE, zbog nagle razlike razlike izmedju atmosferskog i turbo pritiska kada stisnes papucicu do poda a u boci imas manje od 30-40% plina moze dodji do prebacivanja na benzin, ali se to odvija u milisekundama da ti to i ne osjetis, naravno ima dosta i do kvaliteta plina u tom slucaju, ovdje je prava lutrija naletiti na kvalitetan plin. Sto se tice opreme idi na AC Stag racunar, tomasseto ili zavoli reduktor, valtek dizne (ako je moguce sa 1ohm), 0.8mm dovodne cijevi. Imas sajt na mom profilu, sta god te zanima mozes se informisati, firma radi i u Tz. Pozz

I ovo me je jako zanimalo,posto sada kad budem dolazio ka BiH,kontao sam prvo uraditi remap,a zatim plinsku instalaciju. Da se razumijemo,ne mislim ja da sad radim remap da bi mi stalno bio gas do poda,jer svakodnevni uslovi mi to i ne dozvoljavaju,ali eto cisto nek se nadje tih malo vise od 150 KS. Dobio sam ponudu od firme iz Beograda,mislim da se zove Gasline,i traze mi 500 eura za Tomasetto,ECU Stag 4 i ne znam koje su dizne,5 godina garancije.Nude mi i remap kod njih za 150 eura.
U ovom trenutku svaki savjet mi je dobro dosao.Ali i ako bih birao ili remap ili plin,izabrat cu opet plin,cisto zbog toga da ne bih imao nekih komplikacija nakon ugradnje,a znam da je ''nemam'' gdje sanirati,ili i ako bi bilo to bi me odralo,odnosno ne bi mi se isplatilo.
Poslao sam mail na par adresa,pa vidjet cemo sta ce ko da odgovori.

BHT Ovisnik
@todorovic
vidis nisam znao,do mene je greska,ocito sam ja pogresno razumio:cool:

ma pucaj ti plin,fina je i garancija,stag4,valjda dobro rade,a i srđana sam pitao oko remapa s plinom,nema problema,samo mora biti kvalitetno urađeno,te nakon remapa se mora izmjeriti snaga na valjcima i onda ustimati plin

Član
Cijene gdje sam pitao za ugradnju mailom se krecu od 850-1000 maraka.Jedino Radic napisao 1500:lol::lol: Frajer mora da je na nekim teskim drogama,a plus jos ne garantuje nista,da nece biti nekih negativnih pojava:lol:

Član
ovo mi se nesviđa prebacivanje na benzin u visokim obrtajima, pa ja imam venturi plin i bez hebem ti zavtim u 4-oj na 7200 i petoj preko 6000...
tako da...nevidim nikakav razlog za ovo ako nije premali isparivac...

razlog sto dolazi do prebacivanja s plina na benzin na visokim obrtajima sto kad ugradjuju plin mapira se da potrosnja plina bude manja nego benzina tj. priblizna litar gore litar dole posto plin dolazi prirodnim putem do motora bez ikakvih pumpi zbog toga se to i desava nema pritiska i automatski ide na benzin
kada ugradjuju treba samo malo jacu kolicinu tj. potrosnju staviti da nebi dolazilo do toga a po dzep se i ne osjeti kad uzima 2-3 litra plina vise ;)

Član
Da ne otvaram novu temu. Znaci ugradio sam plin u 1.8T motor. Tiptronic je mjenjac. Auto nema kvarova niti greski da je nesto rastelovano.
I NISAM ZADOVOLjAN !!!:icon_sad:

Ili da budem precizniji,auto dosta bolje vuce na plin nego na benzin.Radi na plin u svim rezimima rada,pocev od ler gasa pa do blokade.

Medjutim,potrosnja plina mi iznosi 20 litara po gradu !!! 20 litara po gradu,neke normalne voznje,smatram da je previse :icon_question:
Benzina mi je trosio 12 litara gradske voznje.

Plin ugradjen kod Njegosa u I.Sarajevu. Sad za sad nisam zadovoljan,ako ovako ostane,idem mu nazad,nek vraca pare i vadi instalaciju...

Kakva su vasa iskustva sa tim potrosnjama benzin/plin?

BHT Ovisnik
pa u mene je 1.9T motor sa 200ks,radio sam u Darke,kao sto sam ti naveo odmah... potrosnja mi je bila oko 10l otvorene,sada mi je 10-11l,kombinirana mi dođe 12-12.5l,a gradska 14l,znaci razlika mi nije pola litra,isto sve vuce auto,trebala bi mi biti i niza dok promjenim lambdu

u svakom slucaju zovi ga i vrati da ti nastima kako treba,sa sekventom ne bi trebalo biti odstupanja 5% do 20% maximalno;)
ja sam do danas s 4 auta zadovoljan u Darke sto sam poslao,ide i od starog dok bude novca,nitko mi se ne zali koga sam god slao :)

Član
Ma iznervirao sam se,nece ni da se javi na mobitel,evo zovem ga cijeli dan.Bude li nastavio ovakvo ponasanje,ima da mu bocu na glavu nabijem...

Fakat sam ogorcen:icon_mad:

BHT Ovisnik
mozda ne rade danas... zovni ga prekosutra u toku radnog vremena,međutim... jel ti auto sada trosi i dalje 12l benzina ili je i benzin skocio na 20l ? jer ako ti je kvar na benzinu ne odgovaraju za to,a ako ti i dalje trosi 12l benzina,a 20l plina moraju rijesiti

Član
Benzina trosi 12 litara. Plina 20...jarane 8 litara je ogromna razlika...Fakat em sam iznerviran,em sam ljut i ogorcen,vidjet cu sta cu i kako cu...

Uglavnom NISAM ZADOVOLJAN i kako sada stvari stoje,ne preporucujem nikome ugradnju kod ovih:icon_mad:

BHT Ovisnik
u vecini slucajeva prvi put se ne ustima sve kako treba,meni su nasuli tamo los plin auto mi trzao do mostara,ja bio poludio,dosao kuci,naspem u nas gdje su mi rekli da je kvalitetno auto super radi,ali onda opet je bio problem jer je bio nastiman na sasvim drugom plinu koji je tu i tamo,i kada sipam ovaj bolji nije mi bas ono savrseno radilo kada na velikoj brzini sam prebacuje na gorivo i sl. onda sam nasuo pun plina sto ja sipam,otisao gore,fino ga ustimali i bez problema,dok na ovim drugim autima sto sam slao da rade nije bilo nikakvih problema,mada su i ovo sitnice

Član
Zelim da se javim opet na ovu temu. Znaci prvobitno nakon ugradnje plina,postrosnja mi je bila 22-24 litra,a auto je bukvalno cupalo sve pod sobom. Nisam bio zadovoljan potrosnjom,i otisao sam na ponovno dostelovavanje mape. Vratio sam se iz BiH do NORW i sad za sad sam prezadovoljan.Auto na plin ide 220km/h,sa nas 4 u autu i pun gepek da i šibica ne moze vise stati:D:icon_smile:

Znaci ono sto sam pisao da nije valjalo nakon ugradnje,otklonjeno je,i sada sam zadovoljan.:cool:

Njegos je ispao maximalno fer i korektan prema meni,i ako sam mozda ja ishitreno reagovao,ali smo se nakon ugradnje rastali kao dvojica drugara :))

Sve preporuke