Član
todorovic je napisao(la):@Col3
Drug plin ima znatno vecu oktansku vrijednost od benzina i krence se 102-108 RON.
@Lexillium
Druze pretpostavljam da je kod tebe 150ks u Passatu, i da turbo puse 0.5 bar, ako nije remapiran. Plin i veliki pritisak turba (preko 1bar) se NE PODNOSE, zbog nagle razlike razlike izmedju atmosferskog i turbo pritiska kada stisnes papucicu do poda a u boci imas manje od 30-40% plina moze dodji do prebacivanja na benzin, ali se to odvija u milisekundama da ti to i ne osjetis, naravno ima dosta i do kvaliteta plina u tom slucaju, ovdje je prava lutrija naletiti na kvalitetan plin. Sto se tice opreme idi na AC Stag racunar, tomasseto ili zavoli reduktor, valtek dizne (ako je moguce sa 1ohm), 0.8mm dovodne cijevi. Imas sajt na mom profilu, sta god te zanima mozes se informisati, firma radi i u Tz. Pozz
I ovo me je jako zanimalo,posto sada kad budem dolazio ka BiH,kontao sam prvo uraditi remap,a zatim plinsku instalaciju. Da se razumijemo,ne mislim ja da sad radim remap da bi mi stalno bio gas do poda,jer svakodnevni uslovi mi to i ne dozvoljavaju,ali eto cisto nek se nadje tih malo vise od 150 KS. Dobio sam ponudu od firme iz Beograda,mislim da se zove Gasline,i traze mi 500 eura za Tomasetto,ECU Stag 4 i ne znam koje su dizne,5 godina garancije.Nude mi i remap kod njih za 150 eura.
U ovom trenutku svaki savjet mi je dobro dosao.Ali i ako bih birao ili remap ili plin,izabrat cu opet plin,cisto zbog toga da ne bih imao nekih komplikacija nakon ugradnje,a znam da je ''nemam'' gdje sanirati,ili i ako bi bilo to bi me odralo,odnosno ne bi mi se isplatilo.
Poslao sam mail na par adresa,pa vidjet cemo sta ce ko da odgovori.