Pitanje za woofer-e

Pitanje za woofer-e

Početnik
a brate moj onda ubaci fino elpse i ne treba ti woofer....

Znam i za kutije da u bassreflex kutiji svira dublje tj. hip-hop a za techno i sl treba kompresija naravno sto veca kutija zvucnik ide dublje a sto manje manji hod membrane i brzi hod naravno i tako da moze da svira i techno ali nije to to.....

zen3dom koji woofer ti imas???

evo jedan snimak od dvije kutije sto sam imao i dva pojacala sa istim zvucnikom

ovo je taj MAC sto sam prodao u bessreflex kutiji sa pioneer pojacalom... Not bad ali ipak nula za techno po mom ukusu....

http://www.youtube.com/watch?v=AdrQr89yw-o

ovo je isti zvucnik na drgom pojacalu i u kompresiji i opet je glasniji na hip-hopu nego na techno tako da opet nije to to i zato sam ga i prodao

http://www.youtube.com/watch?v=zcsPWZ9OPaE&feature=related i zato sad trazem nesto "univerzalno"

drug ja koliko vidim po ovim snimcima ovi zvucnici sto si koristio nisu preko 300rms, barem se tako po ovjesu cine, sad opet mozda grijesim, ali hajd znaj....

takodje gepek ti je odvojen od auta koliko primjetim, jbgm ali to ti je malo jebada, mozda bi ti bolje bilo naci kakav freeair sub i nabiti na zadnju policu tako da ti gepek pretvori u kutiju, mislim da ce se bolje cuti nego ovako zatvoreno u kutiji......

kod mene trenutno malo prducka 307D4, sutra najvjerovatnije stize jos jedan...

Član
druze ako vec sve znas sto onda koji ***** pitas? ako sam ti reko sve je do kutije nema nije to TO vec je to UPRAVO TO SAMO TO i nista drugo nego TO madafaka ... puc! puc! aj kil ju bič ... :D koji kloc

BTW ja jos nisam cuo da je neko izumio woofer koji ide previse nisko ... ti u sustini trazis niski visokotonac haman ... il je mozda visoki niskotonac :icon_question: ... sve u svemu inace stvarno ne volim kad neko nekog ismijava i popljuje, a pogotov ne volim kad ja to radim ... ok mozda ipak volim kad ja to radim :lol: ...

hja koja ćelovina od čojka mama draga ... :lol::lol::lol:

ej drug, znam da nije to TO al ... sretno tebi u pronalazenju niskog visokotonca il visokog niskotonca il sta vec trazis ... probaj kontaktirat neku firmu zvucnika u indiji mozda ti pomognu da napravis to sto zelis i postanes mega bogat i popularan ;) ...
:lol::lol::lol: :icon_cry::icon_cry::icon_cry: :lol::lol::lol: :123::123::123:

druze za 180km ima bruka woofera koji ce techno i brzinu odsvirat kako treba, od njih su ovi DLS wooferi do te cifre, i recimo Alpine Type E ili L sviraju pravo brzo da je to milina a i duboko mogu.. imao sam ih i znam sta pricam..

Eddo je upravu za kutiju, mada ima brzih i sporijih woofera ali kutija odredjune tuning i ono sta ce svirat..

EDIT: primjer. imao sam 2x type L 12 u 110L jako nisko tuniranoj kutiji i to stvarno dere guzove na dubini, poslije sam imao te woofere u 80L i visi tuning, bas za techno i tu je sviralo extra i brzo, al nisko nidje veze, tako da imas neke omjere, ako si univerzalan moze se uraditi nesto izmedju ili ono sto bas zelis i onda ce to svirat najbolje..

Član
SoundLunatic je napisao(la):
druze za 180km ima bruka woofera koji ce techno i brzinu odsvirat kako treba, od njih su ovi DLS wooferi do te cifre, i recimo Alpine Type E ili L sviraju pravo brzo da je to milina a i duboko mogu.. imao sam ih i znam sta pricam..

Eddo je upravu za kutiju, mada ima brzih i sporijih woofera ali kutija odredjune tuning i ono sta ce svirat..

joj brate rockfordova stara power i punch serija ... koja milina za usi kad se spusti na 33Hz ... a tek koja milina za bubrege kad se spusti na 20 :lol: ...

eh too, al ima starih serija kao recimo Z i oni sviraju jako brzo, al vec ti tvoji navedeni su za -Hz :) mada cim se woofer pogleda na oko i ak ima neki ogromni debeli ovjes odmah znas za sta je :)

Početnik
za 199KM mozes kupiti i woofer i pojacalo :)

za 100KM mozes kupiti woofer Hifonics Industria 12s4 i za recimo jos 50km dobiti kutiju ako si dobar sa nekim stolarom , to ti je 150km, i jos 30km ti ostane da nases benzina i vozas se okolo i slusas to..

ne kontam koliko dileme kao da kupujes sub od 1800 EUR-a...

Početnik
Druze imam ja pojacalo i kutije sam pravim a i imao sam nekoliko i subova ali sam prodao sve daosadio mi posle nekog vremena sad bi nesto glasnije ali nema veze vec sam u kontaktu sa jednim momkom iz Novog Sada pa cu vjerovatno od njega nesto uzeti tako da hvala na ponudi... POzz