Grga je napisao(la):ja sam veliki servis(zamjena zupcastog, spanera, mikro remena, vodene pumpe) i mali servis ( ulje castrol edge, filter ulja, filter zraka i filter goriva) platio 500km ustvari 490, 10km mi naplatio sto je vidio ulje u mjenjacui garancija 50.000km.
Po meni bi ti pametno bilo da ga odvezes na dijagnostiku, jer ako ima kakav el.bug *ebaji ga, a provozaj ga po makadamu da vidis lupa li gdje sta.. jedino mi to pada na pamet, nebi sad da ti pisem sta sve trebas gledat kad kupujes polovnjaka to sigurno i znas.. pozz
mirza_mali je napisao(la):hmm ovako 66 kw se nisu proslavili kao motori bas neki bolji su oni od 79 ili 100 kw motor ko motor je solidna potrosnja nekih 5,5 prosjek turbina je ok ako se navrijeme odrzavao kako treba sreca ti je tu nemas FAP-a mada nije ni on skup sad sto se tice vadjenja i problema kad nastupi ako mognes docepaj se VIN-a pa da ti se rekene kakav je izasao iz tvornice i onda prilikom kupovine mozes gledati sta ti odstupa sa pomenutog vozila i normalno bez dijagnostike ali orginalnog pps-a neplaniraj ga uzimati jer francuz je to
Baš sam to mislio napisat.ZELA GTI je napisao(la):mirza_mali je napisao(la):hmm ovako 66 kw se nisu proslavili kao motori bas neki bolji su oni od 79 ili 100 kw motor ko motor je solidna potrosnja nekih 5,5 prosjek turbina je ok ako se navrijeme odrzavao kako treba sreca ti je tu nemas FAP-a mada nije ni on skup sad sto se tice vadjenja i problema kad nastupi ako mognes docepaj se VIN-a pa da ti se rekene kakav je izasao iz tvornice i onda prilikom kupovine mozes gledati sta ti odstupa sa pomenutog vozila i normalno bez dijagnostike ali orginalnog pps-a neplaniraj ga uzimati jer francuz je to
Baš suprotno. 2.0 hdi od 90 ks nema fap, plivajući zamajac ni intercooler. Jednostavan motor koji prevaljuje ogromne kilometraže bez mnogo muke.