Peugeot 307 2.0 HDI??

Peugeot 307 2.0 HDI??

Član
Pozdrav, molio bih ako ima neko da ima iskustva sa ovim autom i motorom, ili zna nesto vise o njemu, dobrim i losim stranama,da mi kaze posto mi je izletila povoljna zamjena.. znaci sta je dobro sta ne valja kod navedenog modela?66kw je motor..

hmm ovako 66 kw se nisu proslavili kao motori bas neki bolji su oni od 79 ili 100 kw motor ko motor je solidna potrosnja nekih 5,5 prosjek turbina je ok ako se navrijeme odrzavao kako treba sreca ti je tu nemas FAP-a mada nije ni on skup sad sto se tice vadjenja i problema kad nastupi ako mognes docepaj se VIN-a pa da ti se rekene kakav je izasao iz tvornice i onda prilikom kupovine mozes gledati sta ti odstupa sa pomenutog vozila i normalno bez dijagnostike ali orginalnog pps-a neplaniraj ga uzimati jer francuz je to

Član
hvala drug puno,pokusat cu danas da dobijem vin pa cu ti javiti da pogledas,ako ti ne bude problem..

Član
imam ja takvog pug.a dosad nikakvih problema sa motorom, a i prije nego sam ga kupio dosta toga sam procitao i ganjao po forumuima pa na osnovu toga nebi se slozio da motori nisu neki, al opet.. Kod mene je 2 godine zamjenio stabilizator lijevi i moram popravit kompresor klime, otpala mi lamela e to su kvarovi koji su bili kod mene.. ako te sta konkretno interesuje pitaj da ne lupam napamet

Član
hvala puno, de mi reci koliko kostaju servisi za njega i inace dijelovi? znaci nema nekih specificnih mana na sta bi trebao obratiti paznju?

Imam i ja 307 samo 79 kw,,ali vozio sam i taj sa 66 kw kojeg ima prvi komsija i mogu ti reci da je razlika minimalna u odnosu kilowata..
Kao sto kolega prije rece i kod mene je bio isti problem kad dsam trazio po internetu o tom autu,.
Bez startanja i ludovanja sa njim i vjeruj da će ti potrajat....

Član
ja sam veliki servis(zamjena zupcastog, spanera, mikro remena, vodene pumpe) i mali servis ( ulje castrol edge, filter ulja, filter zraka i filter goriva) platio 500km ustvari 490, 10km mi naplatio sto je vidio ulje u mjenjacu :D i garancija 50.000km.
Po meni bi ti pametno bilo da ga odvezes na dijagnostiku, jer ako ima kakav el.bug *ebaji ga, a provozaj ga po makadamu da vidis lupa li gdje sta.. jedino mi to pada na pamet, nebi sad da ti pisem sta sve trebas gledat kad kupujes polovnjaka to sigurno i znas.. pozz

Član
ma kilowati mi trenutno i nisu prioritet, treba mi pouzdan i dobar auto, a kasnije ce, ako ostane u mom vlasnistvu tj ako budem zadovoljan, ici cip i jos neke sitnice.. hvala drug ;)

Grga je napisao(la):
ja sam veliki servis(zamjena zupcastog, spanera, mikro remena, vodene pumpe) i mali servis ( ulje castrol edge, filter ulja, filter zraka i filter goriva) platio 500km ustvari 490, 10km mi naplatio sto je vidio ulje u mjenjacu :D i garancija 50.000km.
Po meni bi ti pametno bilo da ga odvezes na dijagnostiku, jer ako ima kakav el.bug *ebaji ga, a provozaj ga po makadamu da vidis lupa li gdje sta.. jedino mi to pada na pamet, nebi sad da ti pisem sta sve trebas gledat kad kupujes polovnjaka to sigurno i znas.. pozz

znam drug a imam i pouzdanog mehanicara sa tobom, samo me zanimalo onako da li imaju neke standardne probleme i sl.. hvala puno ugl ako bogda sutra bi trebao biti u mom vlasnistvu..

Član
mirza_mali je napisao(la):
hmm ovako 66 kw se nisu proslavili kao motori bas neki bolji su oni od 79 ili 100 kw motor ko motor je solidna potrosnja nekih 5,5 prosjek turbina je ok ako se navrijeme odrzavao kako treba sreca ti je tu nemas FAP-a mada nije ni on skup sad sto se tice vadjenja i problema kad nastupi ako mognes docepaj se VIN-a pa da ti se rekene kakav je izasao iz tvornice i onda prilikom kupovine mozes gledati sta ti odstupa sa pomenutog vozila i normalno bez dijagnostike ali orginalnog pps-a neplaniraj ga uzimati jer francuz je to

Baš suprotno. 2.0 hdi od 90 ks nema fap, plivajući zamajac ni intercooler. Jednostavan motor koji prevaljuje ogromne kilometraže bez mnogo muke.

Član
ZELA GTI je napisao(la):
mirza_mali je napisao(la):

Baš suprotno. 2.0 hdi od 90 ks nema fap, plivajući zamajac ni intercooler. Jednostavan motor koji prevaljuje ogromne kilometraže bez mnogo muke.
Baš sam to mislio napisat.