Peugeot 205 S16

Peugeot 205 S16

Evo ovako,ja cu da nastavim projekat koji je moj prijatelj Nihad poceo :)
U prethodnom periodu mogli ste da pratite projekat Peugeot-a 205 S16,koji je na zalost bio udaren. Moj prijatelj Nihad je odlucio da ga proda i tako je dosao u moje ruke. Ovako je izgledao kada je kupljen!



Vecinu dijelova koji su mi bili potrebni imao sam u garazi. Imao sam sajbu,prsa sa ventilatorima,far,karambolku,maglenjak. A kupio sam haubu 30km,bijeli zmigavac 11km,krak kompletan (jer nisam znao tacno koji dio ce morati biti odstranjen) sa blatobranom i obrvom 100km.
Nakon sto sam prikupio dijelove auto je odvezen kod limara. :)
Odstranjen je dio kraka od fara do solje (solja je ostala stara). I to je ovako izgledalo:




Kada je zavrsen krak,postavljeni su i ostali dijelovi!











Na red je doslo i farbanje ;-)



Na autu je uradjeno jos mnogo toga: postavljene gewinde naprijed i Koni amortizeri sa stelovanjem tvrdoce nazad,zamjenjen zadnji most koji je nekad bio sa tromblovima a sada je od gti-ja sa diskovima i debljim torzionim sipkama,zamjenjen glavni kocioni cilindar i dobos od serva (postavljeno sve od gti-ja),uradjen veliki servis na motoru,zamjenjena desna lafeta i lijeva unutrasnja mandzetna...

Posto sam malo zakasnio sa temom na forumu,u buduce cu se truditi da sto vise detalja zabiljezim foto aparatom!

Evo jos par slika!



Prije par dana sam zatamnio leptirove sa 25% folijom ;-)



Za sada toliko,pa kada se bude sta jos radilo ja vas obavjestim! :-D
 
Dejan 16v je napisao(la):
Nemoj jos i ti turbinu da stavljas, nek bude bar jedan atmosferac u Lukavici!:lol:

Hehehe,ma ne bolujem ti ja za turbinom,kakav je-takav je. Iduce godine mozda odraditi chip u gradisci i to je to. I bez turbine on ide lijepo,ipak je to auto od 900kg ;-)
 
Evo moje ex ljubavi :icon_smile:

Uh šta se muke, rada, truda, uloženog novca ovdje skrhalo majko moja mila !!!
Jedna god nešto malo više sam radio na ovom autu i uradio onako kako sam to bio i zacrtao u svojoj glavi ! Tri sam pola radio da bi napravio jednog jedinog 205 S16 u BiH !
I mislio sam da je to to ispostavilo se da nije ! Onda sam počeo da prikupljam opremu i spremim Pug-a za Brdske trke ! Od roll bara, novog i homologiranog sica i pojasa, pa ovjes i još dosta nekih stvari koje su bile u pripremi ne dade se da se to sve sastavi ! Kako kažu ne mogu dva dobra sastaviti nikako od jednom :icon_sad:

Vraćao se sa posla i u nepreglednoj krivini lik zaobilazio parkirano vozilo u svojoj traci predje u moju traku i u momentu kada sam to vidio stisnem po kočnici dobijem skije i zviz.....:icon_mad:

U tom trenutku nisam znao šta ni kako ! Pug je bio parkiran u garažu Zetre i mislio sam se šta bi i kako bi, da li da prodam ili da ostavim pa radim ! Na kraju sam odlučio da ga prodam jer nisam imao više snage ni života što se kaže da popravljam i ulažem !

Prodao sam ga ali ne baš svakome i pravo da kažem ne bi ga ni prodao svakome !!! Sale se javio i rekao sam tebi može ali samo ako ćeš ga napraviti i ne prodavati ! Samo za sebe ostaviti ! I tako ej i bilo !!!

Od uloženih preko 11.000 KM Pug je otišao za 2250 KM bez čeličaras felgi sa gumama !

Bez sumnje 205 S16 je otišao u prave ruke i zbog toga sam miran i znam da će ga Sale održavati i paziti ;)

Ja sam sada kupio novi auto Peugeot 206 RC i mogu slobodno reći da je RC prespremen auto i auto za mene ;)
 
Evo video sastavljen od slika i videa kako je to sve izgledalo na početku ! ;)

[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eN20QNRzHco&feature=channel&list=UL[/video]
 
Odavno me nije bilo na forumu,tako da se svasta izdesavalo :)
Pug je bio i na SR u Sarajevu sa novim S16 motorom. Moj prvi race,novo iskustvo za mene i za mog ljubimca. Najbolje vrijeme auta 15.1 na 402m.DSC_0006.jpg
 
Top