Petogodišnji Bilder iz Rumunije

Petogodišnji Bilder iz Rumunije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Ostao sam bez teksta...:icon_eek: Dobro je i za djecu da se bave sportom, nesto laganije i onako za razgibavanje, dok ne prestane rast, a onda podrzavam i jace treninge, ali ovo je mislim ludost... Mali dize teg i sav se krivi, mislim da ce ovo imati puno negativnih posledica na njega, ali neka mu je sa srecom, ipak veliki je trud u ovo ulozen...

:icon_cry: jadno dijete....Nista gore u zivotu nego kad neko drugi ispoljava svoje hirove i neuspjehe nad nekim :icon_cry:

Član
c c c eee boze mili em sto je ko rambo i kad u vrticu nekome napravi frakturu lobanje em sto mu se nece nikad ni dignut

BHT Ovisnik
ne daj Boze da se kao djete s nekim pobije,negdje do 5-6-og razreda je to normalno,al koga on udari nece zavrsiti normalno:icon_eek:

Član
Jako je lijepo kada roditelji podsticu fizicku aktivnost kod svoje djece,pri tome naravno mislim na normalne fizicke aktivnosti ,koje sluze za razgibavanje te blage treninge cisto da djeca spoznaju sportske vjestine. Ali ovo je bolesno i savrsen primjer lijecenja roditeljskih komplexa,ne znam koji iole normalan roditelj moze napraviti ovakvu kreaturu od svog djeteta ,pri tome znajuci koliko je to stetno za djecije psiho-fizicko zdravlje. Jesu li svjesni da njegove kosti uopce nisu razvijene da bi podnijele ovakav fizicki napor :icon_eek: a njegov rast i razvoj je pod velikim upitnikom:icon_question:

Član
Sve OK samo ako mu nece uticat na normalan razvoj,trebaju ipak nekog strucnjaka naci da skonta neke optimalne vjezbe za dijete u toj dobi koje ne prelaze normalne granice izdrzljivosti i normalnoga razvoja ....:cool::icon_smile:

Član
Žalosno najbolje da se djete sa 2 godine zainteresovalo za nešto ovako...Roditelje treba strijeljati ovo ne da je lloše po razvoj djeteta kako psihički tako fizički...

A ne znam sto svi seru po pitanju rasta i razvoja.Sjeca li se ko malog Richarda Sandraka,onog bildonju koji je sa 6 godina dizao oko 100 kg na benchu,eh svi "strucnjaci" su tako govorili "ostat ce mal,blabla",a eno ga sad 16 godina,ostavio se intezivnog vjezbanja i normalnog je rasta i visine za jednog 16-ogodisnjaka ;)

Član
Bolje da mu je stari kupio onaj autic na akumulator,pi dao mu garazu da ga farba,džidža i stavlja kakve zvucnike barem bi razvijao smisao za nesto...a ovako...tuga

Član
erol_brcak je napisao(la):
A ne znam sto svi seru po pitanju rasta i razvoja.Sjeca li se ko malog Richarda Sandraka,onog bildonju koji je sa 6 godina dizao oko 100 kg na benchu,eh svi "strucnjaci" su tako govorili "ostat ce mal,blabla",a eno ga sad 16 godina,ostavio se intezivnog vjezbanja i normalnog je rasta i visine za jednog 16-ogodisnjaka ;)

naravno , naravno ,samo u teretanu ....dijete od 5 godina ništa drugo ne bi trebalo raditi nego bildati...pa čovječe božji jesi li ti ikada gledao power lifting , jesi obratio malo pažnju na rast tih ljudi , jesi ikad izašao u grad pa vidio koje visine su izbacivači u klubovima ...pa valjda si gledao pešalova na tv-u...
Do formiranja tijela i okoncanja puberteta niposto se ne smije raditi sa velikim teretima...tačka ,
a ti svom dijetetu savjetuj kako ti misliš da mu je najbolje!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.