passat 3C , prelazak sa original xenona na halogen??

passat 3C , prelazak sa original xenona na halogen??

Član
pozdrav svima, potrebna mi pomoc il savjet.
Dobio sam danas passata 6, ima original bi xenon svjetla, znaci jedna sijalica i ima ono socivo sto se okrece sa tockovima, a duga svjetla su na principu podizanja projektora.

Jedna strana mi ne radi, vjerovatno je sijalica crkla, u auto dijelovima takva kosta 200 KM, sta da radim , ima li kakva jeftina opcija, i da li se moze stavit obicna halogena sijalica ?
 
Član
da li ce greska bit ponistena s tom kopijom ? Zuta non stop miga na instrument tabli

Da li neko zna koju sijalicu ovi farovi koriste, d1s ili d2s :icon_question:
 
Član
KONKRETNO PITAJE

je li moguće izbacit i balast i xenon sijalicu, i ubacit h7 običnu u onaj projektor ?
jeli dovod struje na balast klasicni sa + i - zicom ili ide neki poseban dzek ?

znači ja bi uzeo struju sa dvije zice obišao balast i s te dvije zice zavrsio na sijalici :icon_question:
 
Drug mislim da ti je unutar d2s sijalica, ako budeš prelazio na halogneke ja sam gledao džekove koji se stavljaju kad se pređe na halogenke, to sam gledao u slučaju d2s.
 
Član
D1S je sijalica , danas smo skidali.

Mene samo zanima kako je dovedena struja na balast, ako je sa dvije zice onda to ide lagano samo novu instalaciju provuce kroz far do halogene sijalice..e sad problem bi bio samo ako je na balast dovedena struja sa nekim dzekom koji ima npr 5 zica
 
Hmm to je ipak petljancija i nagađanja, kao što ti rekoh pokušaj s tim adapterima za halogenke ako ih mogneš naći, možda lakše riješiš problem s tim.
 
Član
Kupi tu sijalicu i uračunj trošak kad budeš prodavao auto nećeš ništa više ni ovako uštedjeti stavljajuci halogene ;)
 
Član
za prelaz na halogene sa d1s ti je potrebno da skines cijeli far napolje pa onda skines punjac sa sijalicom i u njega ti ide dzek sa 4-5 zica u zavisnosti od auta do auta. kad to otkacis sa donje strane fara ti je glavni balast. u njega idu 2 zice (smedja (-) i zuta (+), kod nekih je crvena (+)) te zice su ti dovodi napajanja. njih kad odkacis moras samo staviti dvije zenske spojnice od 5mm i te iste zakacis na kraju na H7 sijalicu i kad to odradis onda samo vratis far nazad. isto ponovis i na drugoj strani. sav posao nekih pola sata do sat
 
Član
ma nije za bosljnu ni krampa a ne auto (nemoj mislit da se ovo odnosi samo na tebe) :icon_mad::icon_mad::icon_mad::icon_mad:
 
Top