.nOKe je napisao(la):
syncro je napisao(la):
noke siri dezinformacije, po novom zakonu pise se broj motora i dje se prije nije pisao (hercegovina), evo ja imam vlasnicki list novi i u njemu pise i broj motora, i da li vozilo ima katalizator, i koja je EURO norma
gore sam napisao, koliko god jasno bilo, ukoliko motor nema "papire" , i oni se mogu sredit, na otpadu na kojem se uzima motor, na racun se napise broj motora, porijeklo,godina, koliko je presao bla bla bla, i onda se sa tim ovjerenim racunom moze uradit atest na motor..
Kao sto noke kaze papiri se mogu srediti, dakle uzme se racun u koji se uvedu podaci o motorju broj, i slicno, onda sa tim racunom uradis atest, te sa dobivenom potvrdom sa ateta ides na tehnicki da se uvede broj motora, kada se uvede broj i dobijes potrvdu, sa tom potvrdom sa tehnickog ides u MUP gdje vadis novu prometnu i dobivas uveden i atestiran broj motora u prometnu....
Eh sad sto vwfan prica, da se moze... Nekada jeste moglo, kao sto đaja rece novi zakon nalaze da se mora uvesti broj motora u prometnu te njegova E norma,dakle ako imate uveden broj u prometnu, a broj se ne poklapa sa onim na prometnoj, ne gine vam atest, ukoliko ste te srece da vam nije uveden broj u prometnu i odete na tehnicki bez ikakvi dodatni atesta i troskova vam se uvodi broj motora u prometnu i cao đaci...
Stanice za tehnicke preglede su postrozile provjeru, te prolaz kroz tehnicki barem u Srednjobosanskom Kantonu, dakle nekada se moglo proci sa raznoraznim autima (moze i sada al uz dobru stelu) al sada je pak malo teze za one koji nemaju (dobru stelu)...
P.S Sorry na offu za moderatore i admine,al eto cisto da par ljudi procita koji nisu informirani, pa se moze brisati off ... LP