ja samo nezz sto se svaki ubogi put neka tema mora pretvoriti u svadju,,,kao sto je vec receno detalji motora astre nisu poznati ali zasto pise ubrzanje i to,,,pa se onda doslo do toga ozivili gsi pa i siroka,,ali uporedite siroko stari i najnoviji,,nemoguce jer napredak je ostvaren u sve,,pored toga sto premocno izgleda pogledajmo performanse R-a...onda ajde da se osvrnemo na opela,,,kakav su napredak ostvarili za 2 generacije,,,,,NIKAKAV,,,ja nezz jeli ovo tacno sto cu reci ali astra kao u zmayic-a ili m-topic-a su imale verzije od oko ja msm 180 ili 200ks,,prije 2 generacije a pogledajte najnoviju,,,ja iskreno kazem najnovija astra mi je prelijepa cak sta vise da imam pare kupio bi je prije gti-a ali mala snaga,skoro pa nikako se nerazlikuje od "obicne" astre,,tj vanjstina i sl,,nekazem da treba napraviti totalno preuredjenje vanjstine ali treba neke stvari promijenuti da kada je sretnemo na cesti mozemo da kazemo ovo je astra gsi,,,opet cu uzeti za primjer golfa gti i njegov prednji kraj koji se razlikuje od obicnog golfa po npr masci koja je "duboka" i crna sa crvenim obrubom i ja bi gti-a prepozno sa kilometra ali astru ne bi dok je nebi "detaljno" pregledao...i motor joj me mozda poslabasan za gsi verziju ali nesumnjam da ce tu biti poboljsanja kroz odredjeni vremenski period tj da ce izbaciti jaci motor tj pojacati postojeci,,izvinite na ovolikom postu ali ovo je moje misljenje,,,