Oko kupovine guma 225/45/17

Oko kupovine guma 225/45/17

Član
Trebao bi kupiti 4 gume sad će ljeto :) , brendirane nove gume tip dunlo,bridg,conit,micho,gy,pirel.... su poprilično skupe i ono kreću se 250/komad to je po meni najbolje rešenje ali i najskuplje, nemam neko iskustvo sa gumama u toj dimenziji, polovne gume isto teško naći a da to na nešto liči da nisu cijenom precijenjene istrošene novijeg datuma....

Pošto nevolim da petljam interesuje me neka kombinacija tipa 2 polovne i 2 nove, pa sledeće sezone da zamijenim te 2 polovne.....

Ovaj setup bi vozio samo ljeti, ne prelazim više od 15 000 godišnje stim da sad imam komplet zimski setup guma koje bi išle zimi tako da bi sa tim gumama vozio max 10 000 godišnje...

Ima tu još nekih marki koje su jeftinije a nisu iz gore nabrojanih pa ako neko ima iskustva /savjet/preporuku u mojoj dimenziji neka napiše....

Član
RE: Oko kupovine guma 225/45/47

jel ovo greska u naslovu, nije 47 vec 17 :icon_question: polovne je teze naci u ovim dimenzijama, a da nisu unistene ili ako su ocuvane cijene ih ko" nove... imas nankanga, koji bi trebao biti dobro jeftiniji, pa vidi cijene...

imam ja druze dvije 225 45 17 mogu ti biti jos najmanje sezonu-dvije,ja ih kontam mije njati za neke 205 45 ili 205 40 17 pa ce mi stojati kada ih skinem,mozemo se dogovoriti za cijenu a i blizu smo mozes doci da pogledas..pozz posalji mi PM ako si zainteresovan
PS: dunlop su :)

Član
Gume jeftinije u inozemstvu nego kod nas , sad ukinute vise sjedi i u sloveniju kod njih bude na akcijama mos za 500-600 KM uzet sve 4 a da nije neka lijeva marka :)

Član
Slušam sad budalostog batka kako govori da će biti ukinuta carina na gume? znal neko o tome šta

Član
aServis je napisao(la):
Slušam sad budalostog batka kako govori da će biti ukinuta carina na gume? znal neko o tome šta

Ja mislim ukinuta carina samo za gume koje idu u svrhu recikliranja, a za prodaju ne.

Super Moderator
225/45 je skoro najjeftinija guma u 17'' dmenziji... sta bi bilo da moras 205/50 kupit koja je skoro duplo skuplja
na gumama se ne sted, bolje jos malo para skupi do ljeta i kupis gume miran si 2 sezone ;)

Član
ako ja budem mjenjao na 18, prodacu ti svoje dunlop spmaxx 225/45 2 sezone vozene, u perfektnom stanju..

Član
^ nego šta nego ideš na 18 + :)

Nego kako se kreću cijene šarafa za alu felge i koji meni trebaju veličina, kvalitet oblik i kako to već ide...

Član
Već sam pisao u garaži o kupovini ovih guma, za fine pare su ispale 2kom Bridgestone Potenza RE050 nove, eh sad me interesuje jedna druga stvar, imam povoljno 2komada Continental Sport Contact 3 nove, ono što mene interesuje je koliko je to pametno, da li ću imati kakvih problme ako nije isti model naprijed nazad? i kakva su vaša iskustva po ovom pitanju....kao što reko nebi volio da petljam.. i da bio bi isti profil 225/45/17

Da se razumijemo sve 4 gume su nove nikad montirane, dobar dot i sve ostalo.....

Administrator
sto bi bio problem... kod mene su i zimski rezim i ljetni rezim "raspar" ljetne naprijed jedan model, nazad drugi, zimski isto tako i nema nikakvih problema... ono nije preporucljivo da su razliciti modeli naprijed jedna od ovog jedna od onog proizvodjaca, tako isto i za nazad, tako sto si to nasao nije nikakav problem ;)

Član
Možel mi neko pojasniti šta znači ovo na gumama skraćenica RFT , nešto sam malo tražio to bi predstavljalo Run flat Tyres, jel šta bolje gore, vidim da je skuplje :D kvalitet gume i td

t je oznaka da guma moze voziti mislim d nekoliko KM cak i ispuhana ,neki proizvodjaci stavljaju pojacane zidove gume tak da postaju unekoliko(na kratke relacije) neovisne o pritisku gasa unutar gume...