trizex je napisao(la):Vala ocekivao sam vise....
da je ovo redizajn petice, 5.5 recimo, bio bi vrhhhhhhhhhhh
ovako, lijep je pravo, ali ne vidim dovoljno toga da mu daju ime nove generacije....
SamiRX-8 je napisao(la):Ne svidja mi se... kec GTI je zakon po meni... sad auta sve teza i teza umjesto da je obrnuto. Sta ce ovom navigacija i koji vragovi ? Daj mi samo osnovno, i nista mi vise i ne treba...
VR6Boki je napisao(la):allroad je napisao(la):sumnjam da mu se ESP nece moc ugasit... u svakog auta se moze ugasit samo sto i kada ugasis opet auto nije 100% tvoj, to znam da je kod mercedesa E klase a mislim i kod ostalih, dok kod BMW-a sistem stabilnosti mozes 100% iskljucit
To je jedan od razloga sto jako volim BMW :icon_biggrin:
Kod Mercedesa ESP mozes iskljuciti do 60 km/h, nakon toga se sam aktivira. Isto je recimo i na Citroenima-Peugeotima, gdje se ESP automatski opet upali nakon 50-55 km/h. Ima jos dosta auta sa takvim ESP-om...
Faya_M5 je napisao(la):ne znam vala, ne odstupa puno od petice...za sjedista se slazem da je to fazon od prve generacije GTI-ja...snaga je vala trebala bit malo veca, jer samo 10 KS jaci od prethodnog, a sigurno je veci u svim pravcima, a i tezi, tako da se nista nije dobilo...
slazem se isto i sa Samirom da je pravi GTI bio kec, i ostace najbolji...
a ovo za ESP, ni na jednom serijskom "obicnom" modelu se ne moze u potpunosti iskljucit ESP, pa tako ni na BMW-u, dok tek na M modelima se moze skroz...C63 AMG novi, je prvi Merc na kojem se moze u potpunosti iskljucit ESP...eto haman se i oni bacili na BMW
Alen_P je napisao(la):Ma kec je mjera, a ovo novo i nije nešto pretjerano brzo.. 7,2 sec od 0-100 nije ništa posebno ...