A gdje kojem si majstoru isao,posto vidim da si iz Zivinica..imali neki specijal majstor za ovakve probleme.slicno sranje imao,kod mene je leptir gasa,cistio ali nikakve fajde,kupio novi,dobrom elekrticaru otisao kalibrirao ga i to je to...
Sto se tice MAF senzora,tesko je da moze.Barem ja tako Mislim.ZnAS zasto?Zato sto ja na fiesti isprobo 2 MAF..Moj auto je 1.3 44kw...i stavio sam s iste motora 1.25 i 1.3i 37kw.Potpuno vizuelno isto.Ali se desaje,da kompijuter koji regulise-zrak-gorovio-ubrizgavanje ne prihvati.I onda auto,skroz poludi.Motor pocne da radi tako sto spusti obrtaje kao da ce se ugasit,pa ga podigne na 2000.Vratim svoj,opet radi kao i prije -stucka.A s drugim nece nikako.Ali mozda kod audija moze,pokusaj.Kod mene nece da prihvati nista sto nije bas 100% isto,iste serije cak neki senzori i od iste i godine moraju biti.Jer oni su programirani za tacno odredjene motore,jer taj Maf je sistemski povezan i s ostalim senzorima koji regulisu ubrizgavanje.Ali kazem ti,izvadi iz senzora usisnu granu pa pusti ga 5-6 min na leru pa vidi dal radi.Mozda nije Maf uopste.Jer imas slucaj klasicnog nagadjajnja,a to ne pomaze .ehhhh tugo moja pun grad majstora, ali onih daj da pogledam pod haubu i da uzmem pare. Juce sam bio kod 2 elektricara i prvo pitanje je ima li plin, te na potvrdan odgovor kazu ne rade takva auta. Sve sto sam htio je da ispitaju bobinu i razvodnu dal je nastimana (ali je izgovor plin da se ne zamore kojim slucajem). Jos uvjek sam u potrazi za nekim ko je voljan raditi i rjesiti oblem, ako neko zna ko bi znao rjesiti problem neka pomaze (ali neko ko se razumije, a ne majstore tipa zamjeni ovo, pa ako ne bude onda cemo ono i tako dalje).U svom problemu sa nemogucnoscu kupovanja MAF senzora novog ( zbog starosti ) malo muckajuci glavom dosao sam na ideju da se prepravkom mozda moze napraviti nesto. Volio bih da mi kazete ( vi iskusniji i oni koji su se mozda bavili slicnim stvarima ) jel moguce recimo uzeti kutiju filtera zraka i njegov MAF senzor i upakovati u ovu moju kutiju i da to sve funkcionise od recimo A4 i da bude kao moj 2,0 85kw ili bilo kojeg drugog modela ili vozila...onako na prvu mislim da je moguce i izvodivo samo ne znam kako bi to funkcionisalo sa procesorom.
Auto-elektrika PAPAC...definitivno najjaci na kantonu...A gdje kojem si majstoru isao,posto vidim da si iz Zivinica..imali neki specijal majstor za ovakve probleme.
Hvala,nadam se da ce pomoc i meni,i svima onima koji imaju iste probleme.Auto-elektrika PAPAC...definitivno najjaci na kantonu...
Probaj i ti kako su ti savjetovali da vidis struju, bobinu i ostalo sto je vezano za istu. i eto kod mene je bio jos leptir previse otvoren.... samo moras imati malo i srece da naletis na nekoga ( ko je dovoljno iskusan i ko zeli da rjesi problem ). Nadam se da ces rjesiti uskoro i ti svoj problem.Hvala,nadam se da ce pomoc i meni,i svima onima koji imaju iste probleme.