Član
hello raja,od kad sam stavio gewinde na boru pojavilo mi se jako udaranje cim naidjem na vecu rupu na putu,kao da se citava opruga sabije ili amortizer dodje do anslaga...ispocetka sam mislio da je to to,ali sam kolegu iz njemacke kontaktirao (momak ima istu boru karavana,sa istim gevindama i istim motorom) on vozi na 19" ali on mi kaze da je to nemoguce jer tezina koja tereti prednje amortizere nije u stanju da sabije toliko opruge...mislio sam da je to uzrok udaranja,ali nije...Danas mi je sinula ideja u glavu da mozda udara felga od gumu(mal pritisak) i odem fino na benzinsku sa digitalnim mjeracem pritiska i ono 2.1 bar-a,po mom misljenju je to OK... kontam ja da jod malo napumpam pa sta bude... i tako napumpam na 2.2 i sad se 99% ubilo hlupanje,skoro a da ga nema...
moje pitanje je sada,dali mi je mozda pritisak bio nizak naspram dimenzije guma... radi se o 18" 8j felgi i 225 40 18 gumama....
jel ko imao slicna iskusta i dali mi ko provjereno(nemojte se igrati sa pretpostavkama) moze reci da vozim na recimo 2.2-2.3 pritisku bez problema(bez da mi rigorozno utice na grip ili sigurnost voznje)...
hvala unaprijed
moje pitanje je sada,dali mi je mozda pritisak bio nizak naspram dimenzije guma... radi se o 18" 8j felgi i 225 40 18 gumama....
jel ko imao slicna iskusta i dali mi ko provjereno(nemojte se igrati sa pretpostavkama) moze reci da vozim na recimo 2.2-2.3 pritisku bez problema(bez da mi rigorozno utice na grip ili sigurnost voznje)...
hvala unaprijed