Nissan micra k12 spajanje radia

Nissan micra k12 spajanje radia

Pozdrav svima.
Imam nissan micra k12 2003 god. Na njoj je orginalni radio od nissan sa tri priključka . Naručio sam na ebay neki kineski radio sa priključka. Na originalnom radiu je 4-5 zica više. Ako možeš neka pomoć. Boje zica nisu iste. Hvala
 
Želio bih naglasiti da imam na volan komande za pojačavanje i smanjivanje muzike . .
Buni me to što ne mogu da pronadjem koja je zica (+) ovdje su crna i smedja malo deblja u odnosu na ostale.Pretpostavio sam da je crna(-) a smedja (+) tako sam i spajao ali ne funkcionira . Na novom radiu su 2 priključka jedan je sa 8 zica vjerovatno zvučnici a drugi je sa 3-4 zica to je vjerovatno dovod ( crna , žuta( malo deblje) i crvena i plava tanke. Ako treba još slika recite hvala pozz
 
Član
Na original radiu gornji konektor crna minus, plava plus (najvjerovatnije stalni plus, a to mozete provjeriti sa multimetrom) i drugi konektor sa 8 zica su izlazi za zvucnike.
Prva kolona na drugom konektoru crvena(-) i ispod nje bijela(+) zica izlaz za zadnji lijevi zvucnik,
druga kolona crvena(-) bijela(+) prednji lijevi zvucnik,
treca kolona crvena(-) zelena(+) prednji desni zvucnik i
cetvrta kolona koliko vidim smedjkasta zica(-) i ispodnje nje zelena(+) zica izlaz za zadnji desni zvucnik.

Na novom radiu je crna minus, zuta stalni plus, crvena plus na kontakt, a drugi konektor sa 8 zica isto kao ori izlazi za zvucnike.
Sive zice prednji desni, bijele prednji lijevi, ljubicaste zadnji desni i zelene zadnji lijevi zvucnik (zice sa crnom linijom su minusi).
 
Top