Šta je novo?
BHTuning.com - Tuning & Styling

Dobrodošli na jedinstveni forum na našim prostorima sa tradicijom preko 10 godina, 80 000+ tema, preko 1 milion postova i 45 000+ članova ... Tuning & Styling na jendom mjestu sve za vašeg limenog ljubimca!

Nissan micra k12 spajanje radia

Pozdrav svima.
Imam nissan micra k12 2003 god. Na njoj je orginalni radio od nissan sa tri priključka . Naručio sam na ebay neki kineski radio sa priključka. Na originalnom radiu je 4-5 zica više. Ako možeš neka pomoć. Boje zica nisu iste. Hvala
 
Želio bih naglasiti da imam na volan komande za pojačavanje i smanjivanje muzike . .
Buni me to što ne mogu da pronadjem koja je zica (+) ovdje su crna i smedja malo deblja u odnosu na ostale.Pretpostavio sam da je crna(-) a smedja (+) tako sam i spajao ali ne funkcionira . Na novom radiu su 2 priključka jedan je sa 8 zica vjerovatno zvučnici a drugi je sa 3-4 zica to je vjerovatno dovod ( crna , žuta( malo deblje) i crvena i plava tanke. Ako treba još slika recite hvala pozz
 

ECUMAP

Član
Na original radiu gornji konektor crna minus, plava plus (najvjerovatnije stalni plus, a to mozete provjeriti sa multimetrom) i drugi konektor sa 8 zica su izlazi za zvucnike.
Prva kolona na drugom konektoru crvena(-) i ispod nje bijela(+) zica izlaz za zadnji lijevi zvucnik,
druga kolona crvena(-) bijela(+) prednji lijevi zvucnik,
treca kolona crvena(-) zelena(+) prednji desni zvucnik i
cetvrta kolona koliko vidim smedjkasta zica(-) i ispodnje nje zelena(+) zica izlaz za zadnji desni zvucnik.

Na novom radiu je crna minus, zuta stalni plus, crvena plus na kontakt, a drugi konektor sa 8 zica isto kao ori izlazi za zvucnike.
Sive zice prednji desni, bijele prednji lijevi, ljubicaste zadnji desni i zelene zadnji lijevi zvucnik (zice sa crnom linijom su minusi).