Nervira li vas?

Nervira li vas?

Član
policija + sud = budzetski korisnik sto znaci da smo mi budzetski punioci
zakoni postoje ne da bi se postovali nego da bi se krsili ;)
ko voli da se kurči neka izvoli :cool:

Član
almir_gr je napisao(la):
Idosa, haj' ti se napravi tako pametan pa podji o zakonima pametovat, pa cemo vidit' sta ce biti, lahko je sjedit iza tastature i monitora i nicka nekog' lijevog i pravit se "heroj"... Cabe pisete sranja koja niko ne smije uradit', de da vidim tog' mudonju u akciji koji ce policajcu pametovat o zakonu..

Jedan moj poznanik je tako, zaustavio ga policajac na trotoar ga lijepo natjerao da se parkira, ovaj se nas'o pametan i rek'o kako to on njega zaustavlja, to se ne smije, nastavak slijedi 250 KM kazni, i ima problema uvijek kad ga taj ili bilo koji drugi policajac ustavi, bez obzira koliko on pokusao fin da se napravi svaki sljedeci put..

Zato, sutit' i trpit' moras, jer u nas je zakon, da nema zakona, rade ko sta hoce, i moze im se. Na sudu ce uvijek sudija pikati njegovo, umjesto tvog'.. On rekne ti preticao na punoj u gradu, nisi stao na stopu, i bio je prinudjen da te ustavi jer si ugrozavao sebe i druge sudionike u sabracaju, i ti laprdaj, nema obiljezlja i potvrde, kad sudija njemu automatski vjeruje, jer tako funkcionisu, jedni za druge!

Neznas ti ocito idosu hehehe..... :D

Član
a i meni je tako izletio iz zbuna :icon_mad::icon_mad: jedva ga nekako obidjem da ga ne spicim. i ja izadjem iz auta a on meni kako to vozis :icon_eek: ja stao ne mogu da vjerujem :icon_mad::icon_mad:

Član
AnDel pa u pravu si...ima ih dosta kao ovaj sa Audijem sto je ubio sebe i suvozacicu...normalno da treba pravila radi pojedinaca...ali ja vozim isto poprilicno brzo sportsko auto ali sa savjestan vozac...ne budalesem ne pretjerujem...ali kad se vracam po noci nije ok voziti 60 svo vrijeme...to je cista patnja...jer meni je to posao..ali evo odgovor je dao niksa..
niksa je napisao(la):
policija + sud = budzetski korisnik sto znaci da smo mi budzetski punioci
zakoni postoje ne da bi se postovali nego da bi se krsili ;)
ko voli da se kurči neka izvoli :cool:
Nego nije kurcenje...nego otimacina...50kmh je ipak presporo...ja svjesno i mislim da tako treba usporim kroz naseljeno ali jbt koji me k.... zaustavlja na pravcu radi 20 preko od Doboja do Sa. 10 patrola....pa zato su ljudi i ovako nervozni svi redom..drzava samo otima novce..a ni u sta ne ulazu,sem u svoj dzep ;)

Član
nazalost Sve to stoji,... iskacu ko jeleni pod auta, zaustavljaju na pravcima u sred noci, pustahija, nigdje zive duse i normala zaustavlja jer si isao bubam 20km/h vise, mada tada uglavnom zaustavljaju i "traze" da se dogovori...

ali uspio sam se 2x "dogovorit" sa njima u mjesec dana... za dva soka, :lol: napolju +40C, ja klime nemam, a toshiba bolje puse samo na malo vecoj brzini... i tamo, vamo, vidim vruce vam je izvolite sok, uvijek imam nesto u onom frizideru na upaljac, i vozi dalje :lol: :lol:

Član
da oni hoce uvesti kao u evropi da te policajac nezaustavlja ako nisi napravio prekrsaja,a kod nas cim zaustavi trokut prva pomoc itd... samo da naplati kaznu ja zivim u italiji 5 godina i nikad me policija nije zaustavila za tih 5 godina a svaki dan vozim auto a kod nas dodjem na vikend i minimalno je da me zaustave 2 puta mislim stvarno nije to tamo kod nas mormalno,niko se nehvata oni sto kradu i pljackaju samo gledaju gdje kaznu mogu sloziti ludnica....

Član
Limpi ti trgovac pravi :)
nesobrzi je napisao(la):
da oni hoce uvesti kao u evropi da te policajac nezaustavlja ako nisi napravio prekrsaja,a kod nas cim zaustavi trokut prva pomoc itd... samo da naplati kaznu ja zivim u italiji 5 godina i nikad me policija nije zaustavila za tih 5 godina a svaki dan vozim auto a kod nas dodjem na vikend i minimalno je da me zaustave 2 puta mislim stvarno nije to tamo kod nas mormalno,niko se nehvata oni sto kradu i pljackaju samo gledaju gdje kaznu mogu sloziti ludnica....

Upravo o tome govorim druze...eto zivis vani..sve znas....ovoj je odron odrona...samo me cudi kako raji svejedno...meni kad pukne film samo tablice skinem i gas ko ghost rider xD

Član
ama ko kaze da je svejedno ali ne isplati se nervirati
sta ja mogu, ti, bilo ko drugi uraditi po pitanju ovog problema kada je sve zivo korumpirano u ovoj drzavi
nemas ustava nemas zakona sve podredjeno politici i finansiranju iste preko nasih ledja

Član
a kod nas je nebuloza, trazi ti recimo onu kuku i uze da imas obavezno, a po zakonu ne smijes slepati auto... :lol: ili kao meni, isli na izlet, natovareno do vrha auto, i on trazi opremu, jedino mi prsluk, trokut i prva stoje "gore", ostalo sa gumom... reko lave eto ti je dole ispod svega, pa otvoris dno, dole je guma i ostalo, bujrum trazi i rovi, mene ledja bole :lol: :lol:

kakva drzava tako i sve ostalo, nazalost....

Super Moderator
ma joj da je to kod nas po pravilima
po pravili policajac te ne smije zaustaviti ''bez razloga''
i svugdje vani je tako a rutinske kontrole nema osim ako nesto ne traze pa stoje oni sa puskama specijalci e onda mogu sta hoce
al recimo on te zaustavi i kaze ucinilo mi se da ti je guma ispuhana, da ti svjetlo ne radi i sta ti ja znam pa to opet nije bez razloga kad skontas
isto tako ne bi smjeli zaustavljati po noci gdje nije osvjetljeno al kod nas nista nije po pravilima pa tako da te smije zaustaviti u najvecoj vukoj*ini
kad sam na motoru negdje se vozim nikad im ne stajem osim u gradu jer me znaju pa da ne bi srali poslije
nedavno dovuko tek motor odem xenon da namontiram i krenem kuci bez kacige bez iceg doduse al to je 2km samo da dodjem kuci on me zaustavi i ja stanem fino jbg nemam ni saobracajnu, ni kacigu ni vozacku al fino popricam sa njim samo kazem sto ne zaustavljate one sto divljaju a ne mene sto normalno vozim i jbg pusti te onda
al poceli su i po gradu srat u zadnje vrijeme pa necu da im stajem vise
a van grada im ne stajem nikako nek me ufate ako mogu jbg :D

Član
Kao sto kaze allroad u vukoj*ini te nesmije zaustavit po mraku, zakon stiti gradane time jer neznas ti ko je se uvukao u ono odijelo koje danas moze sasit svaka treca kuca. I stim savjetujem vas da nestajete nego odma reagujete i zovete bliznu bazu i prijavite kako niste stali patroli "kao iz straha da nije pravi policajac" i tako da vam nemogu nista cak ni prijava nemoze se napisati. Nije ovo od mene samo prica ja to radim odkako sam sjeo u kola i radicu, a da nepricam kad sam na motoru :D