semma je napisao(la):ne znam za motor,ali hoces se uspjeti snaci sa volanom na desnoj strani??meni to skroz neobicno..
VR6Boki je napisao(la):Sa plivajuzim zamajcem probleme imaju svi auti koji imaju plivajuci zamajac U principu taj zamajac ne trpi startove i slicne stvari, brzo odjebe i nije jeftin za popravku. Kazu da lupa kad ode, pa ces po tome valjda skuziti. A za HDI kazu da je fina masina, a treba provjerit sve sto i na bilo kojem drugom turbodizelu.
FuelForTheSoul je napisao(la):Od kud bas sa volanom na desnoj strani?
Nisam vidio da li ovaj ima FAP ali koliko ja znam i nemaju neke probleme sa FAP-om samo ih mijenjas na svakih 80 000-100 000km, sipas redovno aditiv i to je to, prije su FAP bili dosta skupi u odnosu na sad ako mislis na to. Dobar im je ovaj motor 2.0 110KS licno sam ga imao dobro je sluzio, samo jedan savjet prije nego sto ga kupis obavezno idi u najblizi ovlasteni servis i neka ti naprave spisak sta sve treba mijenjati na njemu i vidi da li se isplati uzet za tu cijenu da se ne bi poslije osjecao prevarenim. Sto se tice udobnosti udobniji je od novog 407 100% neces se tu pokajat ni malo. Toliko od mene
Ako ima neko iskustva sa kvarovima neka doda!
dellas je napisao(la):FuelForTheSoul je napisao(la):Od kud bas sa volanom na desnoj strani?
Nisam vidio da li ovaj ima FAP ali koliko ja znam i nemaju neke probleme sa FAP-om samo ih mijenjas na svakih 80 000-100 000km, sipas redovno aditiv i to je to, prije su FAP bili dosta skupi u odnosu na sad ako mislis na to. Dobar im je ovaj motor 2.0 110KS licno sam ga imao dobro je sluzio, samo jedan savjet prije nego sto ga kupis obavezno idi u najblizi ovlasteni servis i neka ti naprave spisak sta sve treba mijenjati na njemu i vidi da li se isplati uzet za tu cijenu da se ne bi poslije osjecao prevarenim. Sto se tice udobnosti udobniji je od novog 407 100% neces se tu pokajat ni malo. Toliko od mene
Ako ima neko iskustva sa kvarovima neka doda!
Vozio sam se više puta u ovakvoj 406-ici i oduševila me, zato bih je i uzeo. A dešnjak iz prostog razloga što ga dobijam ključ za ključ za moj auto, a ovako bi trebao doplatiti barem 1000-1500e. Jeste da ću morati da menjam volan za godinu i po, ali do tad ću skupiti, a imam kombinaciju da me to izađe oko 600e(inače je 1000) Naravno ako bi bilo nekih skupih kvarova, onda bih se zakopao samo tako, zato sam i u razmišljanju...