allroad je napisao(la):
pa eto tako je ovdje jbg bas puno crkavaju i jedini razlog je taj
znaci kvacilo je kod ducati motora suho i ne voli puno stajanja kretanja, to prva druga.... naravno da je sam motor i mjenjac kvalitetan kao i svi drugi i isto ce izdrzati kao i drugi motori ali uz takvu upotrebu budi siguran da nece
A i logicno je sam se zapitaj ''aha suho kvacilo, stani kreni, ne odgovara mu?''
Dobro drug slazem se,ali znas u cemu je fazon kod Ducati-a.Inace taj motor zahtjeva posebnu njegu u odnosu na japancerose.Ti u Hondu sipaj ulje i goni,tesko da ce te ostavit na putu.Ducati su unikatni motori,tehnicke solucije su jedinstvene,ne kazem bolje,ali jedinstvene (celicni ram,suho kvacilo,desmo distribucija,tj,remenje itd.)Ja mislim bas zato da ako vozis takav motor,trebas ga odrzavat kod ljudi koji su ga napravili,i vjeruj mi,moras se strogo pridrzavat servisnih intervala koje je kuca isprogramirala.Evo ti primjer,remenj koje komanduje ventile,mijenja se svakih 20.000,iako ono moze sigurno vise km prec,ali bilo je X slucajeva da remen pukne i da ventili i sam motor odu u p.m.Znaci po meni Ducati nije za Bosne jer kod nas nema ovlasteni servis.
Inace,suho kvacilo nema nikakvu prednost,kraci mu je vijek trajanja,i bucno je (sto mnogi koji se ne razumiju pomisle da to klepetanje dolazi iz motora,i da je i sam los :lol: ),ali ducatisti vole taj zvuk i prepoznatljiv je i jedisnstven.
Btw,dovoljno je da ti "majstor" dotegne previse neki saraf bez onog kljuca sto ti pokazuje Nm,tj,snagu dotezanja,neznam kako se kod nas zove,i da pretegne u odnosu na koliko kuca kaze,i lako moze doc do havarije.