Član
prijatelju nisam kidao ove kablove vec na njih jos spojio deblje kablove od upaljaca proveo struju jos na njih al nisu lemljeni nego samo zamotani pa je moguce da je i do toga a evo sta mi se sad desava i kad je auto ugaseno cim volume 30 muzika pocinje da stopa i desilo mi je se da je nestalo skroz zvuka nikako da dode tek nakon restarta muzikeAko nisi čistio i propisno zalemio sve te spojeve gdje si kidao stare žice i stavljao nove i deblje, može se desiti da ti je došlo do lošeg spoja koji se pogoršava u slučaju vibracija nastalih radom auta. Jer problem ne može biti od prejake struje (većina playera ima zaštitu koja trpi napone do 16 volti a budi siguran da se to nikad neće desisti na tvom autu, 14,5 max) problem može biti u padu napona kao slučaj kad su ti se rasvjeta na dugmadima i displeyu gasili/slabili pri jačem bass impulsu.
Moj ti je savjet sve te spojeve rastavit i prethodno označit šta je šta te ih sve nitro otapalom ili acetonom dobro očistiti od masnoća i ljepila, po potrebi ogoliti novu žicu za spojeve. I onda sve to fino polemit. Nije zgorega ni kondenzator uvesti u sklop sistema pojačala. A također ti razlika u kvadraturi radi razlike u specifičnom otporu (direktno i proporcionalno vezan za konačni otpor žice i kvadraturu žice) što može uzrokovati to ponašanje iako mi ovo miriše na loše spojeve. Ili čak na loše zvučnike/oštećene namotaje.