Mercedes G300

Mercedes G300

Treba mi mala pomoć
icon_redface.gif


Kod mene na staroj instalaciji sistem grejanja je regulisan sa jednim prostim ventilom koji se kontroliše preko sajle.
Pošto sam kupio kontrole koje odgovaraju za novu G clasu da li ima neko konstruktivnu ideju kako da sa sajle pređem na elektroniku.

Kod novijih auta to je rešeno preko step motora ali to nije tako jednostavno kako sam ja to mislio
nezna.gif
, da li zna neko za nekakav elektro ventil koji radi u koracima ili neki jednostavniji način kako to da odradim.

Klapne koje otvaraju ili zatvaraju protok vazduha kroz sistem bih rešio sa malim elektro magnetima koji se koriste za otključavanje i zaključavanje vrata u principu mogu tako da rešim i protok vode ali onda imam ili skroz hladan vazduh u sistemu ili skroz topao vazduh u sistemu nema između, ovo se odnosi na zimske uslove kada se podrazumeva da hladan vazduh uzima iz ambijenta.
 
Član
pokusaj mozda neki elektro motorić od leptira gasa ili vakum pupmicu koja je pogonjena el motoricem sa potenciometrom da izvedes nesto,to je najcesce na novijim opel dizelima taj vakum za pokretanje leptira a ne znam kako je kod ostalih :)
 
Rešeno naručio sam ono što mi treba i pronašao čoveka da mi to sve sastavi i taj problem je rešen, koristiće se komande iz nove G Class :) hvala u svakom slučaju na konstruktivnom predlogu.
 
Ovo su nove fotografije od danas, možda će nekome ovo da izgleda ružno ali ovo tek treba da se ofarba i da se prelepi zvučna i termička izolacija.

20140924_174654.jpg


Radi se o fire wall ( Požarni zid ) postavljeni su svi nosači neophodni za montažu, napravljeni su otvori za povezivanje unutrašnje i spoljne jedinice za ventilaciju i klimu sa otvorom za usis svežeg vazduha.

Ovo je slika iz motornog prostora

20140924_174705.jpg


Ovde se vidi kako je napravljen da ga nazovem prsten koji se montira na hladnjak na već postojeća mesta za šarafe i na njega se dodaje usmerivač vazduha od ventilatora.

20140924_175349.jpg
 
Malo sam zapeo sa projektom konkretno imam problem sa dobijanjem signala sa ABS-a. Moj auto nije imao ABS i to i jeste problem nemam odakle da dobijem signal za kompljuter da bi mogala brzina da mi se prikaže.

Znam da na forumu ima ljudi koji voze G class pa da ne zapitkujem okolo ako ima neko ko je voljan da mi kaže da li možda zna gde se konkretno kod novijih G class nalazi prsten za davanje signala ABS-u.

Preburlao sam internet u pokušaju da pronađem, takođe me zanima da li je kompatibilan deo ako je u pitanju poluosovini ili honokinetičkom pod predpostavkom da se tamo nalazi prsten za davanje signala sa novije šasije na moju staru šasiju.

Ili ako neko ima neki LINK koji vodi ka tehničkim podatcima za G class ili ću na kraju morati da menjam kompletnu prednjicu da bi dobio ABS samo da bih očitao signal.
 
Član
Javi mi se u inbox uputit cu te kod jednog doktora za G klase posjeduje 3 komada a vozio je od stare do nove tipe. Siguran sam da ce ti moci pomoci oko svega.
 
Mala da osvežim temu problem oko signala sa ABS-a je rešen majstori su ugradili prstenove za ABS sa kojih kompljuter dobija signal za brzinomer, probali smo auto i upoređivali brzinu u odnosu na GPS razlika je minimalna ako je na satovima 60km navigacija pokazuje 58km
icon_smile.gif
.

Ugrađen je i tempomat i to je osposobljeno, kompletan kompljuter je instaliran tako da imam kod ključ, priključak za dijagnostiku i sve ono što je pripadajuće za W202 iz 99'.

Ostalo je da se osposobe komande za ventilaciju, od W203 i ima neka najava da majstori mogu da osposobe i ABS da bude u funkciji
icon_wink.gif
i to je to onda počinje sklapanje.

Mogu jedini malo da se požalim da nisam zadovoljan sa krajnjom brzinom koja iznosi 120km vrlo lako dođe do te brzine znači motor radi jako lepo i oseti se kako auto ubrzava u pitanju je da podsetim 250TD sa 150ks ali je kao što sam napisao krajnja brzina je 120km.

Da se razumemo ja ga nisam ni sastavljao da dobijem trkalicu ali ako nekad poželim na auto putu da obiđem neki auto sve se svodi na tih 120km, supruga i ja pored ovog auta imamo Audi Q7 i sa njim putna brzina na auto putu iznosi 130km eventualno ponekad do 140km.

Klima nije uspela da proradi sve je montirano ali nema mesta za kompresor smeta glava od servo uređaja, dok auto dođe kući na sklapanje probaću i to da rešim sa nekim ko je serviser samo za klima uređaje.
 
Top