Mercedes C klasa ele. sjedista problem?

Mercedes C klasa ele. sjedista problem?

Poz narode , treba mi mala pomoc oko elektricnih sjedista u c klasi c200 2001. godina.
Radi se o tome da na suvozacevoj strani na sjedistu kada pomicem sjediste elektronski pomjeri se par puta i onda izbije osigurac i sve tako, pa me zanima do cega to sada moze biti da rijesim da ne bi morao vrecu osiguraca kupiti :D
Isto tako usput da pitam na istoj strani staklo nece da se spusti , kad pritisnem tipku cujem kao da skljocne ali ne ide ni gore ni dole.
Unparijed Hvala!
 
Član
  • E drug moj,a zašto ne kupiš malo jači osigurač.Ako je w203 u pitanju,njegovi osigurači od enterijera su u gepeku na lijevoj strani ispod prve pomoći pogledaj na internetu koji je osim ako već ne znaš s' obzirom da si mijenjao i stavi samo malo jači osigurač ako je smedji a vjerovatno jest uzmi bilo koji koji je u njegovoj koloni a da je jači,u ovom slučaju;zeleni pa do žutog ako treba sve ih izmijeni ali na jednom sigurno neće iskakati...
  • oznacavanje-osiguraca-bojama.jpg

  • to se dešava kada neki od ostali uredjaja u istom strujnom kolu pregori ili se pokvari pa taj napon koji je namijenjen njemu prosledjuje dalje u kolo i pravi prenapon koji uslovljava prekid ili pregorijevanje osiguračau tvom slučaju ne radi prozor pa zato ne radi ni sjedište nadji koji je osigurac i od prozora pa ih oba zamijeni
  • Lijepi moj drug vozi mercedesa,i ja ga vozim znam iz iskustva ;)
  • Javi kako si prošao,nadam se da sam bio od pomoći
 
Poslednja izmena:
Osiguraci od prozora su Ok njih sam pogledao , na shemi osiguraca pise da za sjediste ide 30tka osigurac , taj sam i stavljao i taj je i gorio :D Kako sam svatio po shemi osiguraci za stakla idu zajedno , sto znaci prednja 2 jedan osigurac zadnja 2 drugi osigurac.
Zbog cega mislis da prozor ne radi sada tacno to nisam malo shvatio?
 
Možda su ti samo mehanički kvarovi u pitanju, pogledaj kakve su vodilice sjedišta, ako nešto zapinje motori su preopterećeni i može izgorit osigurač.
Što se tiče prozora, skini oblogu (tapacirung) i provjeri podizač. Kod mene u BMWu se jednostavno slomio, potrošio i počeo vrtit u prazno.
 
Legend
Upravo.. razlog izgaranja osiguraca je vjerovatno preopterecenostm otorica.. provjeri taj segment, eventualno da nesto podmazes da se smanji trenje motorica - vodilica..
Bez skidanja tapacirunga, tesko da ces moci skotnati do cega je problem u prozoru, ako skljocne onda je osigurac ispravan, vjerovatno je sajla ili granicnik na motoricu ili sam motoric.
 
Član
Prije skidanja provjeri mozes li vidjeti da li je prozor u centru. Neko nek ti pomogne malo, rukama nek pomogne da se prozor spusti. Ne silit normalno. Govorim ti ovo iz razloga jer radim s folijama i u 90% slucajeva skidam prozore.cesto mi dodje auto kojem nece prozor, skljoca na prekidac ali ne spusta. Ili je neko prije skidao pa nije centrirao staklo ili se nesto drugo desi. Ako nije to onda je zapela vodjica mehanizma, ili tako nesto, uvijek glupi kvarovi.Par puta sam samo imao slucaj da se odmotala sajla mehanizma, tacnije samo jedna nit se odmota i zapne. onda je taj mehanizam za bacit
 
Član
Možda su ti samo mehanički kvarovi u pitanju, pogledaj kakve su vodilice sjedišta, ako nešto zapinje motori su preopterećeni i može izgorit osigurač.
Što se tiče prozora, skini oblogu (tapacirung) i provjeri podizač. Kod mene u BMWu se jednostavno slomio, potrošio i počeo vrtit u prazno.
Ovo je dobro napisano. Osigurac strada usljed kratkog spoja ili preopterecenja. Kod njega je 100% ovo drugo u pitanju
 
Član
Nemoj da bi se salio da stavis jaci osigurac da ne bi napravio sranje sa instalacijom. Osigurac crkava usljed preopterecenja e sad dal imas dole neki problem sa sinom il je motoric ranije sjeban (glup primjer frajer od 200 kila sjedi i drka motoric mora crknit da ga jebes nije vitlo ispod sjedista). To ti najlakse testirat tako sto oslobodis motoric i igraj se sa prekidacem ako opet bude osigrac iskako iako na motoricu nema nikakvog otpora znaci da je do njega ili je negdje zica napukla u instalaciji od motorica do kutije osiguraca. Za podizace nzm, dok ne skines tapacirung nemos tu nista rijesit.
 
BHT Ovisnik
Rijesis problem kao i ja. Govno od el. siceva izbacis i stavis obicne. Ti ga vozis,kao da ga i pomices :D
 
BHT Ovisnik
E to je vec drugo, ma da sam ja za taj slucaj ove el. spremio sa strane ahaha
Dole ispod sica imas nekoliko motorica, za svaku opciju poseban. Pogledaj da se nije slomila sajla ili neki komad plastike sto ulazi u motor, u tom slucaju motor radi,ali ne pokrece opciju sica
 
Top