Spula i jeste problem,reparirao sam,malo radila, opet ne valja,pa cu uzeti drugi kompresorZa sve je kompresor isti sto se tice golfova to jest isti proizvodjac a opet vizuelno moras pogledat prije kupovine
A sto se tice punjenja Klima sistema sve zavisi sta se trazi ako je samo dopuna onda samo se gas vadi i ponovo dopunjava odredjena kolicina koja staje u sistem
Tada se neubacuje novo ulje i UV boja jer nemas opcije na masini da treba Ubaciti ulje i boju
Opciju ubacivanja ulja boje i vakumiranja imas samo u punom Servisu Klime tada masina automatski iz baze tj. odredjenim koracima odaire se proizvodjac npr. Peugeot onda tip npr. 307 onda godina i tip motora benzin ili dizel kubikaza i ostalo
Kada se sve podesi masina iz baze odma zna kolko ulja ide u sistem koliko boje i koliko gasa tada masina radi svoj postupak prvo isisavanje Onda vaganje odpadnog ulja Onda nastaje vakumiranje pa testiranje vakuma tj.dali je sistem ok ako pritisak nakon testiranja Bude ok onda masina automatski ubacuje ulje boju i onda gas
Ukratko dopunjavanje ne preporucujem radi kompresora jer tad se ulje ne ubacuje i bez ulja ako radi klima kompresor ce crknut 100%
Dosad sam imao 100 slucaja da ljudi koji pune popravljaju zamrzivace su sjebali sve kompresore bas zbog ubacivanja samo gasa bez ulja
Ukratko preporucujem ako osjetite da vam klima slabo radi idite na servis klime jer tada ako duze vremena tako koristite dolazi do stradavanja el.magnetne špule
Spula i jeste problem,reparirao sam,malo radila, opet ne valja,pa cu uzeti drugi kompresor
Odobreno i poslato od strane Borisa
Ok,a kompresor cu uzeti nov,hvala u svakom slucajuNemas potrebe za drugim kompesorom ako nije strado ili ako nije jeftiniji od el.magnetne špule špula kosta od 50-70KM NOVA
A i obrati paznju i na lezaj na remenici kompresora ako budes drugi kupovao znaju bit losi pa da ne bacas pare bezze