allroad je napisao(la):Zar awp nije 180KS sad ne znam jel to zavisi od godista i to.. Ja sam imao 3-4 auta 1.8t, svi su bili amerikanci i 125kW. Jako mi se svidio taj motor iskreno. Bobine crkavaju to je istina al u biti je dobar motor. Nisam vozio ove 150 KS al po pricama na forumima ne idu bas nesto, al sto se tice ovih mojih isli su stvarno fino, i vise nego dovoljno. Ispod 3000 su mrtvi stvarno a tek prava zabava krece na 4000/min (mozda zato sto su quattro bili pa eto malo gubi snagu)
Potrosnja od 9-20, po gradu u prosjeku oko 13 su trosili al uzmi u obzir pogon na sva 4..
allroad je napisao(la):Zato sto oni na carini ne znaju oko toga kad ima recimo jedan motor ''isti'' a vise razlicitih modela...tako je i meni pisalo
Dijelovi su ti isti ne moras se brinuti..ovi USA cesto imaju bolju opremu i vecinom su ocuvaniji sad sve zavisi na sta naletis
Na jetti tj bori kad je ''obicniji'' motor tipa 2.0, 1.9TDI je mekse vjesanje u odnosu na EU model. Kakva je situacija sa 1.8T ne znam, vjerovatno taj sa 180KS ima malo jace vjesanje a i ako nema, to auto ko kupi odma to uradi. Prosjecna potrosnja na tom autu racunaj oko 10L ako je manual mjenjac
allroad je napisao(la):Tacno je to da su mozda i kvalitetniji, ali nisam to htio pisati da ne bi pocela rasprava... ja sam imao stvarno puno auta sto europskih sto americkih i iskreno 90% americkih su bili bolji i u boljem stanju
Ima dijelova za sve, pogotovo za VW, ne trebas se oko toga brinuti, samo pouzdanog majstora nadjes i to je to
Kod mene je X5 amerikanac vec 6-7 godina, kolega s foruma je kupio od mene jettu, vozi je mozda 4 godine pa pitaj ga slobodno za auto kakvo je i to, nicku mu je dinozzo