legalizacija...

legalizacija...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
G

GoPlay

ivica je napisao(la):
da moras imati atest jer toji xenoni nisu fabricki.....znaci,sto god stavis mogu ti srat,i ako nemas 24 godine a imas auto jace od 100ps jeban si

legala za auto 100HP a 22g dosta :p
a gdje cu onda traziti atest za xenone? :icon_question:
mislim glupa pitanja ali nisam upucen u to... recimo uradim kod ovih nasih sa foruma sto prodaju za 170 sa Tűv certifikatom i sta onda dalje? koji je moj postupak?

Član
e cuj ako ti felga viri peglaju ccc nikad cuo, a za xenone treba stvarno murija kaznjavat neki dan sam htjeo slomit frajera kad sam iso u konjic ide iza mene s dvojkom UBI ko da mi je dan u autu i ja se sklonim na prosirenje i onprodje nije proslo 200 m on se sklanja, ja prodjem on zamnom joooj poludio

Član
haha ma samo reci da ides guzit nece ti nista hahhaa:)
ma mogu da cuclaju za to jako auto nemogu ti nista za to napisati u svojoj drzavi ga smijem voziti i sta sad nesmijem po hrvatskoj isto tako kolega iz njemacke dodje 19 godina vozi M-a i niko mu nista samo nama iz biH bi srali malo

IGY

Član
mozes imati xenone ali ako imas i farove sa socivom, na obicnim farovima i xenonima u Hr si donji :D

Član
IGY je napisao(la):
mozes imati xenone ali ako imas i farove sa socivom, na obicnim farovima i xenonima u Hr si donji :D

Zbog ovog nisu josh poceli peglati , dozvoljeno je do 6000k u Hr i nije obavezno imati sociva :)

ajd sad nek netko odgovori na ovo pitanje kako se onda zove ovaj papir ako nije ATEST ili bar slično atestu dakle urađeno je sljedeće

- otišo sam kod auto opreme gdje sam uzeo felge dali su mi papir na kojem piše vrste vozila tj raspon rupa na koje mogu doći moje felge i oznaka i vrsta i dimenzija tj 7.5 i 9x16

- tu je označeno gdje piše GOLF MK2 - JETTA 2 štrihirano da mogu na mk2 i sa tim papirom i pečatom od autopreme idem na tehnički

- kad sam tamo stigo dajem papir od autopreme i govorim da su felge tj kako su i označene prednje 7.5 zadnje 9x16 uradite tehnički i sve ostalo i potvrdite dali auto ispunjava sve potrebno i dali se auto može da vozi tj ima li problema

- nakon tehničkog dobijam papir od osiguranja da je auto ok i da je sve prošlo tehnički i da mogu koristit te felge i to je to e sad što murjak to neće da čita nek se jebe ja znam svoje

Član
ha jbg,to bi trebalo da je vazece...
fazon je sto nema zakona i pravila...
pa moze da te zeza ko hoce i koliko hoce...
ja bih otisao sada da uradim legalizaciju auta..ali gdje!?
koliko ima ljudi koji hoce da zatamne auto radi zastite od sunca...?
a kako!?kada kod nas nema toga...!?
kaze obavezno prijaviti prepravke na autu...
pa kome ?!ko ce mi dati validan papir!?a ma niko!
a ma luda kuca od saobracaja...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.