Led osvjetljenje

Led osvjetljenje

Član
@seha444
Nighteye A315 model su one koje mogu preporučiti, samo što će ti trebati još otpornici da ne izbacuje grešku jer su 25W.
 

Prilozi

  • Nighteye A315.jpg
    Nighteye A315.jpg
    145,9 KB · Pregleda: 35
Član
Ok, hvala. Moram pogledati samo kačanje u farovima jer ako imaju preklapanje nakon sto se sijalica stavi onda cu imati problem. Ako kacanje bude samo da se sijalica "zavrne" bice dobro.
Ima ih od 25 , 36 i 72w kod nas na piku kako sam uspio vidjeti
 
Član
Ove sijalice nisu smeće, one su srednja klasa. Skineš nosač sa njih, fixiraš ga u far i onda ubaciš sijalicu u nosač i zaključaš tako što je okreneš na desnu stranu, napravili su da se može ugraditi u svaki far jer se uopšte nebi mogle ugraditi u dosta farova da se ne skida nosač sa sijalice, a inače H11 se zavrnu u svaki far, nema nikakvog drugog kačenja, samo "zavrtanje", one su ja mislim većinom u Japanskim autima..
Nemoj kupovati sa COB čipovima(velike diode na sijalicama), nisu izdržljive.
Ovaj model je stvarno best buy Nighteye A315, samo što je ovo na snimku H4, ali tu je to u par grama H4 H7 i ostali.

 
Poslednja izmena:
Član
@mara, ne, ne msilim da se stavi balast u far vec bukvalno sijalica przi sjenilo od sociva, ima tema od neki dan na forumu, a i masa toga po Netu.

@MehemLED, da, mislim na takav far na Passat B6 koji je namjenjen za halogene sijalice, kad sam stavio LED dobio sam isto kao xenon cak za nijansu i bolje. Eaglevision su sijalice vec sam rekao, od 100W sa ventilatorima i jednom COB diodom, kod mene su vec 6 mjeseci pa cemo vidjet. Fabrika daje 5 godina garanciju na njih, mada i ako crkne nemam zajebancije sa balastom, u principu balast je taj koji je smece o cemu govorim sve vrijeme. Problem kod mene je sto su sociva vec izgorila i ne vidi se dobro, svjetlost baca na zuto iz fara iako je 6000K temperatura LED sijalice. To sto ti govoris da stavis od 25W bez ventilatora da su kvalitetnije i trose manje struje, sve je to super, a da li daju jacinu svjetlosti kao ove? Koje ti preporucujes H7 sijalice LED imas li link? Na kratka svjetla mislim.
 
Član
@frenky_ Ja bi iste ugradio i u kratka i u duga da su mi single beam sijalice jer imam fenomenalno dobro iskustvo sa ovim modelom, kako ja, tako i drugi kojima sam ugrađivao iste H4 ili H7. Za 25W je svjetlost fenomenalna, a izdržljivost se pokazala dosta dobro, u prijatelja u VW Bori će biti za 2 ili 3 mjeseca dvije godine kako su u njeg, a ja svoje prodao polovne nakon 14-15 mjeseci jer sam kupio drugi model koje su mi se isto pokazale a skuplje su bile i onda te prodam i kupim opet A315 model. Opet je u njeg na Bori sve zatvoreno plastikom pa je malo realniji test, u mene ima više prostora za hlađenje pa će teško crknuti iako sam ih ubijao sa stalnim mijenjanjem kratko/dugo.
Tih 5 godina možeš okačiti mačku o rep, nema garancije u kineza...
 
Član
Mehmede, a da li su ove što preporučuješ pogodne za sočiva? Jer nije baš isto staviti u far sa i bez sočiva.

@frenky_

Stvarno to prvi put čujem. Ako ti nije mrsko postavi koji link, ne mogu da pronađem ništa o tome.
 
Član
Mehemed*
Jesu, pogodne su za sočiva, za sve su pogodne, i za sjednilo i za sočivo.
 

Prilozi

  • inCollage_20181217_215050542.jpg
    inCollage_20181217_215050542.jpg
    339,7 KB · Pregleda: 20
Član
Mehmede, a da li su ove što preporučuješ pogodne za sočiva? Jer nije baš isto staviti u far sa i bez sočiva.

@frenky_

Stvarno to prvi put čujem. Ako ti nije mrsko postavi koji link, ne mogu da pronađem ništa o tome.

Evo Mehemed je odgovorio na aktuelnoj temi
https://bhtuning.com/threads/sjenila-i-sociva.103296/

od xenona 55W sigurno izgaraju,a izgaraju vremenom i od 35W. Sto se tice interferencije radio signala, Mehemed kaze da sijalice stvaraju smetnje, ja sam mislio da stvaraju balasti jer kad sam stavio LED interferencije vise nema. Malo mi je nelogicno da sama sijalica stvara interferenciju al ko ce ga znati vise.

@Mehemede, da li radis mozda reparaciju ili zamjenu sociva? Vidim da si iz Visokog ko i ja, imas li vremena da pogeldas ili neku ideju da barem privremeno rijesim jer kakve god sijalice da stavim svjetlost "baca" na zuto i slaba je vidljivost. Ovakvi su farovi:
140671229
 
Član
@frenky_
Ne radim reparaciju ili zamjenu sočiva, samo ponekad ugrađujem sijalice. Nemam trenutno H7 da probamo jer su posljednje otišle prije par dana, ali bi se moglo probati i sa H4 da li će dobro svijetliti, da se drži rukom jer se nebi moglo pričvrstiti. Ako ni sa ovim LED sijalicama ne bude svijetlilo dobro onda je otišlo sočivo.
Neko kaže da se zaprlja sočivo, ali nema tu neke mogućnosti da uđe prašina i da se zaprlja jer je far zaklopljen sa zadnje strane.
 
Član
@frenky_
E ne znam stvarno, to meni nikako nema logike. Realno, vremenom će izgoriti svako sjenilo. Ali ako sam imao halogenu od 55w, i sad stavio xenon od 35w, dakle manje troši, manje se grije, logično je valjda da će duže trajati sjenilo nego sa halogenom.
 
Član
Sudeći po onom što piše po internetu razlika u temperaturi između halogene i xenona nije velika, čak neki kažu da se xenon grije više od halogene.
Sjenilo neće izgoriti jedino sa LEDom. Mjerio sam, unutrašnjost fara je bila nekih 35-6°C na spoljašnjoj temperaturi od 31°C. Jest da sam vozio prije toga pa taj zrak od 31° je malo hladio far, ali opet čak i da je stojalo auto nebi bilo možda više od 40-45°C unutar fara. LED čipovi su bili nekih 50°C, a aluminijski hladnjak koji služe za hlađenje sijalica oko 65°C. Ako se dobro sjećam takve su bile temperature kada sam mjerio, mada sam ja to mjerio 2017e.
 
Poslednja izmena:
Član
Hm, evo istražio sam malo, i izgleda da je istina da je xenon sijalica toplija. Samo tu ima nekih razlika. Ona se valjda na površini bruku ugrije, ali emituje minimalno toplote za razliku od halogene. Navodno površina stakla može biti do 750C a baza sijalice 240. Znači razlika je u emitovanju toplote, jer se recimo far brzo ugrije sa halogenom dok sa xenonom se gotovo i ne grije.

Mene sad zanima ima li tih LED sijalica da je nekako pametnije riješeno to hlađenje, to zujanje ispod haube i ventilatori mi ne izgledaju kao neko dobro rješenje.
 
Član
Ma kako zujanje, i ne cuje se a jos u motornom prostoru.
Ja stavio neke led u maglenke sa ventilatorima. 60 KM platio 2 sijalice i ekstra svijetle sa otpornicima. Imao sam i jeftinijih bez ventilatora platio 25 KM ali samo daje boju , nema efekta da svijetle jer su slabe.
 
Član
Ja se držim toga 25-30 W bez ventilatora, ne brinem ako se skvase i ne brinem da će crknuti ventilator pa će se pregrijati i crknuti.
Da mi je H7 umjesto H4 definitivno bi kupio NOVSIGHT A359 dual color, a ovako na H4 kratka su bijela a duga su žuta u dual color H4, nije mi to to.
 
Član
Zujanje ces cuti samo kad svjetla upalis "nasuho" cim motor radi (pogotovo naftalica) nema vise zujanja

Isto ne vidim ni problem oko ventilatora i kvasenja na autima gdje cijela instalacika stane unutar fara ispod zastitnog poklopca kao sto je to slucaj na 307.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk
 
Top