Član
Pozdrav ljudi, molim pomoc, savjet, sta god...imam lagunu 2 redizajn, 2007 god, 96 kw, 1.9 dci sa automatik dpo mjenjacem...godinu i pol je kod mene, generalno sam prezadovoljan, presao 15000 bez ikakvih kvarova..e ovako, upalila mi se lampica dpf-a i sve otislo kvragu, vuca, potrosnja, injektori u tacki, uglavnom sve se poremetilo, jedanput cistio prisilnom regeneracijom, bilo dobro, ali kratko, poslije toga, uklonim ga skroz i ubacim softver bez dpf-a i rijesim sve probleme...ali sad mi se javila prevelika potrosnja, cak 12 l kombinovano, turbina malo pisti kad je hladan, ali vuce, dosta je lijena u startu,u servisu kazu da su svi parametri ok, sem turbine, kasno otvara, cak na 2300 rpm i prumjecujem da puno bolje vuce preko 2500.moze li biti uzrok potrosnje turbina i sta bi moglo bit s nje, ciscena je prosle god.druga stvar, mjenjac iz prve u drugu blago podigne obrtaje pa presalta, iz druge u trecu nekada blago trzne i izbaci gresku check gearbox i to samo kad je hladan.moze li mjenjac uticati na slabu vucu auta i potrosnju...bio bih jako zahvalan za bilo kakav savjet i misljenje