Kupovina auta

Kupovina auta

Član
DLS je napisao(la):
ti ako vozis BMW ti bi trebo sam da znas sta bi trebo uzet.. :icon_question:

Znam sta hocu, neko auto sa malom potrosnjom, ipak ja sam student i nemam toliko para da sipam gorivo svaki cas... Vjeruj ja bi rado uzeo neki BMW al' potrosnja me odbija od njega a i dijelovi su skupi ;)

DLS

Početnik
e pa dizlo majka .. imo ja golfa 3 1.9 tdi sa 90 konja ..iso je ko zmaj a trosio ko mrav .. 5 litara na 100 km . varira od 4-7 ..zavisi kako vozis.. ja mislim da se moze sad nac za male pare. ;)

Član
DLS je napisao(la):
e pa dizlo majka .. imo ja golfa 3 1.9 tdi sa 90 konja ..iso je ko zmaj a trosio ko mrav .. 5 litara na 100 km . varira od 4-7 ..zavisi kako vozis.. ja mislim da se moze sad nac za male pare. ;)

drug ja vec neko vrijeme trazim finu tricu tdi-a, i vjeruj mi da su sve poprilicno ishabane i precijenjene,a oprema losa,ja hocu samo to auto,a eto vec skoro mjesec dana nisam nasao ni jednu koja bi mi se svidjela:icon_sad:

Član
Ma kao sto ArminM rece precjenjene su trojke bas, ja sam neke gledao presle po 250.000 u uzasnom stanju. A za iste pare se moze kupiti novije auto

Član
beZZa je napisao(la):
Ma kao sto ArminM rece precjenjene su trojke bas, ja sam neke gledao presle po 250.000 u uzasnom stanju. A za iste pare se moze kupiti novije auto

ma nema bogami,vecinom su to obicni dizeli,94 god pretezno,kojima je tacho vec iznova poceo da broji,a cijena da ne pricam,ni jedna nije ispod 6000,,ja sebi trazim dobrog tdi-a,i spreman sam ga platit,ali da vrijedi to sto placam,,,

Član
Dali bi ti benzinca ili dizela, Jakog nesto ili slabo nesto... Mladje ili starije... Njemce, Japance, Amerikance... Ako imas pare auto se lako nadje :icon_smile:
Skodu fabiu nemoj jer imaju slabe motore (ondosi se na benzince) ne mogu maknuti a trose 10L po gradu... Imas opela finih za te pare, ali opet sve zavisi koju bi ti godinu, motor, model itd...

Član
RS TURBO je napisao(la):
Dali bi ti benzinca ili dizela, Jakog nesto ili slabo nesto... Mladje ili starije... Njemce, Japance, Amerikance... Ako imas pare auto se lako nadje :icon_smile:

ewo moje, dizel, slabo, nije momačko, njemačko:D sva oprema, troši ko fitilj, nazad ima 2200x140mm, možeš krevet staviti, ljetos lakiran, 2 nove gume:lol:

Član
beZZa je napisao(la):
Eo ovako trebao bih vasu pomoc jer imam 6000KM i ne znam koje auto da kupim. Najvaznije je da malo trosi, da nije cest gost mehanicarskih radnji, idealno bi bilo da ima klimu al' eto i ne mora, boja i slicne gluposti su mi nebitne.

Hvalaaaaaaa :D

UZMI fiat punto 2002 god. 1.2 8v. Govorim iz licnog iskustva (50000KM i samo 1 kvar oko paljenja 40 maraka)
:)

Član
RS turbo:Istina za osnovne benzince koji su češke proizvodnje,ali ventilaši su njemački.Mnogo bolji motori,manje troše.

Iako ne znam kakva se fabija može nabavit za 6000km

Član
zlajaaa je napisao(la):
RS TURBO je napisao(la):

ewo moje, dizel, slabo, nije momačko, njemačko:D sva oprema, troši ko fitilj, nazad ima 2200x140mm, možeš krevet staviti, ljetos lakiran, 2 nove gume:lol:

Benzinac manje kubikaze, dizel koji god nema veze. Pare imam al' ne mogu nista da nadjem nazalost...
@zlajaaa auto ti je extra ali nisam za karavana trenutno. Hvala

panajotis je napisao(la):
beZZa je napisao(la):
Eo ovako trebao bih vasu pomoc jer imam 6000KM i ne znam koje auto da kupim. Najvaznije je da malo trosi, da nije cest gost mehanicarskih radnji, idealno bi bilo da ima klimu al' eto i ne mora, boja i slicne gluposti su mi nebitne.

Hvalaaaaaaa :D

UZMI fiat punto 2002 god. 1.2 8v. Govorim iz licnog iskustva (50000KM i samo 1 kvar oko paljenja 40 maraka)
:)

Ma i ja razmisljam o tome, nasao sam jedan fin 1.2 16v sporting bas fin pa sam u dilemi

Član
Ako bi neko manje auto evo jednom koji trosi kao upaljac a fino izgleda...
http://www.pik.ba/artikal/317617/ford-fiesta-1-8-tdci-/

Evo jos jednog benzinca sa ugradjenim LPG
http://www.pik.ba/artikal/362940/ford-focus-lpg/
Imas finih auta do nekih 7500 km
Mozes ih naci na piku lako samo dobro pregledaj auto prije kupovine.