Kompresor klime 'propuhao'

Kompresor klime 'propuhao'

Član
E ovako, juče sam završio kod Dine sve, donio je kompresor od nekog lika koji ima otpad i garantovao je da je ispravan. Procedura je da bi se vidjelo da li radi, naravno punjenje klime. I pošto sam bio pehovit sa ovom klimom, sve postavili, napunili klimu, kad vidi čuda otišla tzv 'špula' na ovom kompresoru, odnosno elektromagnetni dio koji se nalazi iza remenice. Momak ponovo izvuče plin ulje i sve što ide, skine kompresor, razmontira, skine taj dio sa mog starog jer je ispravan, sve složi, ponovo postavi, napuni, sve o svom trošku (dok bi neki debilni 'majstori' sigurno naplatili i ovo duplo punjenje i popravku kompresora) i klima sad razvaljuje, pustili je da odradi i haman zaledilo staklo :)
Nakon toga odradio mi dezinfekciju koja traje nekih desetak minuta jer treba da sistem uvuče onaj sav plin iz spreja, a za to vrijeme mi odradio nekih sitnica na autu jer je momak električar i ugrađuje kobre, bavi se i alarmima, tako da me sve došlo 340 KM. Sad zasad sam prezadovoljan, a i on kaže da je ovaj kompresor zvijer, tj da mu je pritisak na maksimumu.

Što se tiče samo servisa klime, kod njega je izvlačenje freona i ulja, pregled vakumom da slučajno nema rupica u sistemu i ponovno punjenje klime (uključena je i boja ako bi eventualno negdje puštala da se može locirati) 50 KM. Dezinfekcija je 25 i 30 zavisno koji sprej koristi, ja sam uzeo ovaj neki Sonaxov jer je kvalitetniji i bolje odradi posao.

Eto nadam se da sam nekome od vas pomogao, jer meni je momak regulara, samo nazvati prije nego odete da ne bi slučajno naletili na nekog k'o što sam ja bio skoro tri sata dok smo to sve posložili.

Nalazi se malo niže od autoglasa pored stadiona kad se krene prema Barama, s lijeve strane nema šanse da se može fuliti jer ima veliki natpis.

Sretno svima, nadam se da ćete uspjeti riješiti svoje probleme.
 
Član
mara- je napisao(la):
A koji je natpis?

Joj ne znam sad tačno, ali čini mi se punjenje klime, satelitsko praćenje vozila.cobra alarmi, tako nešto, veliki natpis nema šanse da se može promašiti



Evo link-a kako sam ga pronašao:

http://www.pik.ba/artikal/2959005/punjenje-auto-klima/
 
Član
OK, hvala, moram otići da vidim ima li kakvo rješenje za smrad klime. Kod mene je užasno.
 
Član
mara- je napisao(la):
OK, hvala, moram otići da vidim ima li kakvo rješenje za smrad klime. Kod mene je užasno.

Ma to ti je dezinfekcija (nadam se da ne pušta freon) i zamjena filtera.
Možda treba i dryer mijenjati
 
Član
Misliš da kod mene treba dryer mjenjati? Je li to u stvari isparivač? A ne pušta freon provjereno.
 
Član
mara- je napisao(la):
Misliš da kod mene treba dryer mjenjati? Je li to u stvari isparivač? A ne pušta freon provjereno.

ej brate i kod mene je smrdila klima drama,samo zamijeni filter klime i dezinfekciju uradi,i vise nece biti smrada :)
 
Član
pa najčešće je filter, ali ako se ne mijenja barem 1x godišnje.
Ali pošto je to baš jeftino, uglavnom se redovno mijenja.

drugo po "skupoći" je dezinfekcija, pa to onda sljedeće uradiš.

To dvoje je najvjerovatniji uzrok.
Ako nije, onda ostaje dryer.

Vidi sliku.

ac_layout.jpg
 
Član
to je mana na golfu 4.nemoze se popraviti niti pase od nekih drugih auta.ja sam platio prije godine 50eura na ebay i radi vec drugo ljeto
 
Član
@toki

A gdje se obično nalazi dryer, u kabini ili motornom prostoru?

Mene ovo muči od kako sam kupio auto. Tada sam odmah promjenio filter klime, i uradim neku dezinfekciju u klima centru, lafo neko ultrazvučno, i bilo je dobro jedno 3 mjeseca nakon čega se vratilo. I onda sam ja pokušavao špricati baktacid, i bilo dobro dva dana. Sada sam koristio Abro pjenu, sasuo u ventilaciju i za sad drži, još skroz malo se osjeti. I promjeniću ponovo filter, ali nisam baš siguran da je do njega. Dok sam 206-icu imao, u tri godine sam 1 filter promjenio i nikada dezinfekciju nisam radio a nikada nije smrdilo.

Zna li neko gdje u Sarajevu ima Wurth proizvode kupiti, da probam njihovu pjenu?
 

JD.

Član
Ne znam da li ce pomoci ali probaj, besplatno je, gasi klimu 5-10 min prije nego parkiras i ugasis auto... za to vrijeme se stigne osusiti isparivac i onda se ne hvataju te bakterije u sistemu.
 
Top