elvis00 je napisao(la):Pozdrav.
Zanima me da li je tko imao iskustva s ovim motorima, konkretno u VW Polu 2001god, koji je pouzdaniji i povoljniji za odrzavanje od ova dva 1.4 75ks ili 1.4 16V 100ks? :icon_question:
ArminM je napisao(la):ako vec biras medju ta dva benzinca onda uzimaj 1.6 16v, po meni puno bolji motor, i onaj 1.4 trosi, a ne ide ni priblizno kao onaj 1.6.
To hoces kupit Pola 6n2 GTI
djordjep je napisao(la):ArminM je napisao(la):ako vec biras medju ta dva benzinca onda uzimaj 1.6 16v, po meni puno bolji motor, i onaj 1.4 trosi, a ne ide ni priblizno kao onaj 1.6.
To hoces kupit Pola 6n2 GTI
Jest GTI zvrk ali ako je dobar preskup je u odnosu na obične Poliće.
Tako da je 1,4 100KS najbolji kompromis cijena-performanse.
kažu da taj 100 KS traži visoke obrtaje, na nižim tromelvis00 je napisao(la):Hvala na odgovorima ,to za kolegicu gledam pola, onda najverovatnije da cemo uzeti ovog jaceg od 100ks, imam ja svog TDI zvrka :123: :123:
Ovaj od 100 ks ima pravu dusu trkacih motora.Max krivulje momenta na 4400 rpm a snage na 6000 tako da se voli vrtiti i uspavan je do 3500 rpm ali izmedju 4 i 6000 slijedi eksplozija.Naravno da je puno brzi od ovoga od 75 ks ali po karakteru vise odgovara gaserima nego vozacima koji vole mirno krstariti.Krivulja mu je kao u tdi motora samo na suprotnu stranu sa vrhom u visokim rpm tako da te vjerovatno zaljepi za sic kad ga vratis iz 5 u 4 tu na 120 kmh ali u 4 oj sa 80 je mrtav .tipovac je napisao(la):kažu da taj 100 KS traži visoke obrtaje, na nižim tromelvis00 je napisao(la):Hvala na odgovorima ,to za kolegicu gledam pola, onda najverovatnije da cemo uzeti ovog jaceg od 100ks, imam ja svog TDI zvrka :123: :123:
kakav je taj tvoj TDI, sa 75 ili 101 ks, kako se on ponaša u vožnji, kako si ti s njim zadovoljan