Član
Imam Rotta,a nekad prije sam imao Njemackog ovcara.Po temperamentu dva skroz razlicita psa. Njemacki ovcar je nekako inteligentniji i zahtjeva manje rada sa njim,za razliku od Rotta koji hoce sa njim da radis konstantno i koji je jako tvrdoglav pas.Ako zelis od njega da napravis pravog cuvara moras mu prije svega pokazati ko je gazda a gdje je u svemu tome njegovo mjesto. Kao cuvar je super pas,ali i jako zna biti nezgodan.U biti ti si taj koji ce od njega napraviti ili psa ili škevriju.Pod ovim podrazumjevam da napravis cuvara ili neku smlatu kojoj ce svako moci prici.Strasno su ljubomorni...
Konkretno ja sam u dresuri svog psa malo i pretjerao,tako da sam napravio previse oštrog psa što i neki drugi ne preporucuju,naravno sto je i razumljivo.Kada sam sa njim ne daje mi prostora da se opustim i vazda moram biti na oprezu.Kao sto rekoh jako je ljubomoran i ne trpi bilo kakav kontakt neke osobe sa mnom,u smislu tapsanje po ramenu ili kakav nagli pokret.Odmah ujeda:icon_rolleyes:
Kod mene dvoriste kuce nije ogradjeno i kada je pusten zna svoju teritoriju.Svako nepozvan u njegovoj teritoriji mu je nepozeljan gost.
Sve preporuke za Rotta,jako pametan i jak pas,medjutim ma ko sta pricao,oprez ako imas djece u porodici.
Evo slike mog psa kada je imao nekih 7-8 mjeseci
Konkretno ja sam u dresuri svog psa malo i pretjerao,tako da sam napravio previse oštrog psa što i neki drugi ne preporucuju,naravno sto je i razumljivo.Kada sam sa njim ne daje mi prostora da se opustim i vazda moram biti na oprezu.Kao sto rekoh jako je ljubomoran i ne trpi bilo kakav kontakt neke osobe sa mnom,u smislu tapsanje po ramenu ili kakav nagli pokret.Odmah ujeda:icon_rolleyes:
Kod mene dvoriste kuce nije ogradjeno i kada je pusten zna svoju teritoriju.Svako nepozvan u njegovoj teritoriji mu je nepozeljan gost.
Sve preporuke za Rotta,jako pametan i jak pas,medjutim ma ko sta pricao,oprez ako imas djece u porodici.
Evo slike mog psa kada je imao nekih 7-8 mjeseci