Član
Svi su su oni dobri cuvari u to nema sumnje , ali iskreno MuMa ja licno bih odabrao nekog od cuvara ali ovih ovcarskih jer su to psi koji jako dobro cuvaju posao a i usput mozes ga izvesti na lancu i prosetati kroz grad , uvijek ima curica dodje i pomiluje psa jeste lijep ovo ono uopce nije agresivan dok brate iskreno ti kad izvedes pitbula ili nekog od ovih opasnih pasa nit ce tebi brate ko prici , i jos ljudi ce te jebat u sebi s rijecima: nedaj Boze da se otrgine i slicno ...
Ako ces cuvati kucu i imas avliju , ja bih preporucio tornjaka a ako ces cuvati nesto vece onda sigurno i nekog opasnijeg psa ..
Ja imam 3 kuce cuvati i izlaze na dvije ulice ,znaci ogromna je avlija i jos jedna od tih komsinica starih .. kad nesto krene ili sumljivo laje ko lud i onda gleda na prozor rekoh vise nego zadovoljan s tornjakom , jebote igram fudbal,ode s policajcima na cevape ma ludd skroz a nesmijes mu prici na lancu..
PS: mada dosta naroda upotrebljava i ovu kombinaciju pekinezer i vucjak ..
Ako ces cuvati kucu i imas avliju , ja bih preporucio tornjaka a ako ces cuvati nesto vece onda sigurno i nekog opasnijeg psa ..
Ja imam 3 kuce cuvati i izlaze na dvije ulice ,znaci ogromna je avlija i jos jedna od tih komsinica starih .. kad nesto krene ili sumljivo laje ko lud i onda gleda na prozor rekoh vise nego zadovoljan s tornjakom , jebote igram fudbal,ode s policajcima na cevape ma ludd skroz a nesmijes mu prici na lancu..
PS: mada dosta naroda upotrebljava i ovu kombinaciju pekinezer i vucjak ..