Koje ulje koristite? Savjet, prijedlog?

Koje ulje koristite? Savjet, prijedlog?

Član
Fol je što Ina i nije najjeftinije ulje, govorim za ova sintetička 5w ulja... 50% skuplja od elfa npr.

Član
U mene komsija u pasata 6 2.0 tdi 103 kw vec 5 godina sipa 10w40 ulje. Nikad nije ni dizne ni turbinu mijenjao

Član
Ja u subotu u 2.4JTD nasuo Optimu Magnum 5w40 pa cemo vidjeti kako se ponasa, dosadilo mi da razmisljam da li je original ili nije.
Na jednoj od pumpi vidim Castrol ulja i pola njih na cepu ima ugravirano "Castrol" a pola nema, zatim neke imaju sjajne markice sto kao predstavljaju original a neke ne, ja onako gledam i kontam sta je u njima...Seleniu sam sipao prije ali ne znam ko je ovlasteni zastupnik i da li uopste postoji za BiH pa i tu ne znam sta sipam a placam je bas skupo.
Sve to je presudilo da se okrenem nasim uljima koja su 100% original pa bila to Optima, INA, FAM sasvim je svejedno :)
Ja sam se odlucio za Optimu jer rodjak vec odavno u 1.9JTD sipa Optimu HCpower 10w40 (1l - 8.5KM) i kaze da mu se bolje pokazala nego Selenia TD 10w40 (1l - 15KM), ja sam ipak presao na sintetiku 5w40 jer ide zima, cijena za litru Optime je 12.5KM a dok je Selenia 22-23KM

Ja kada sam kupio nov Hyundai IX35, prvi servis nasuo original Shell Helix ultra ulje u servisu iz bacve, drugi servis, isto, treci servis naspem ja svoje kupljeno Shell Helix Ultra, cetvrti servis naspem Gasprom G-Energy, peti servis naspem PETROL ulje (sva ulja 5w40 sintetika), i nisam primijetio nikakvu razliku u radu motora, potrosnji i slicno. Bas nikakvu.

Član
Ja kada sam kupio nov Hyundai IX35, prvi servis nasuo original Shell Helix ultra ulje u servisu iz bacve, drugi servis, isto, treci servis naspem ja svoje kupljeno Shell Helix Ultra, cetvrti servis naspem Gasprom G-Energy, peti servis naspem PETROL ulje (sva ulja 5w40 sintetika), i nisam primijetio nikakvu razliku u radu motora, potrosnji i slicno. Bas nikakvu.
To mi obični smrtnici ne primijetimo...
Moras bit' drajver* da bi skonto.

Član
evo trebao bi i ja ubrzo mijenjati ulje na Vectri.. nisam bas s parama.. pa bi privremeno kupio neko jeftinije ulje, koje mi moze preci oko 6-7 hiljada ali da nije toliko smeće, može li se nači neko solidno ulje po cijeni od 10 maraka po litru ? motor 2.0 DTI