U mene komsija u pasata 6 2.0 tdi 103 kw vec 5 godina sipa 10w40 ulje. Nikad nije ni dizne ni turbinu mijenjao
ah, pa kolko je preso s njim? nek skine deklo da vidi bregastu
To mi obični smrtnici ne primijetimo...Ja kada sam kupio nov Hyundai IX35, prvi servis nasuo original Shell Helix ultra ulje u servisu iz bacve, drugi servis, isto, treci servis naspem ja svoje kupljeno Shell Helix Ultra, cetvrti servis naspem Gasprom G-Energy, peti servis naspem PETROL ulje (sva ulja 5w40 sintetika), i nisam primijetio nikakvu razliku u radu motora, potrosnji i slicno. Bas nikakvu.
10 KM litar. a proizvodi ga Texaco (Chevron) Belgija. Super za tu cijenu. (ima ga na petrolu kod Siporexa tamo ono skretanje, na desnoj strani kada se ide prema tuzli). Na ircu nema 5w. Nasut cu ga i sljedeci servis, ako ostane ista cijena!@peugot206 koliko kosta petrolovo ulje 5w40?
Imas Liqui Moly 10w40 10km po litruevo trebao bi i ja ubrzo mijenjati ulje na Vectri.. nisam bas s parama.. pa bi privremeno kupio neko jeftinije ulje, koje mi moze preci oko 6-7 hiljada ali da nije toliko smeće, može li se nači neko solidno ulje po cijeni od 10 maraka po litru ? motor 2.0 DTI
Shell Helix 10w-40, valja li too ista ulje ?