Koje je tacno auto i godiste?Ne bih ja puno vjerovao ovoj stranici, piše da u moj motor ide 3,8l, a u škodi mi rekli da ide 4,3l.
I na drugim lub-advisorima nudi za tu skodu 3.8LOctavia 1.6tdi 2010
Automatik
A ko mjenja bez filtera? Nek se ubije odmahto je sa novim filterom ulja,i kod mene je isto, 3,8l je kapacitet bez zamjene filtera,sa zamjenom 4,3
jeste,ja kupim kantu 5l za svaki slucajA ko mjenja bez filtera? Nek se ubije odmah
Kupis 4L i siguran si. Taman bice
I na drugim lub-advisorima nudi za tu skodu 3.8L
Mozda su oni u skodi pllogrijesili... Desava im se stalno, ne samo skodi
To je pretpostavka, ne mozes tako gledati...jer godinama vozim 1.9 TDI PD, i u njega staje 3.7-3.8 l, iako polovina majstora kaze ovako a polovina 4 litra, ja sipam i kontrolisem redovno i to je ispravno. Cini mi se da ne ide punih 4 litra u 1.6 TDI, jer sam vozio VW Cedy dugo vremena, ali sad ko za inat ne mogu da se sjetim dal sam nosio 4 ili 5 litara, ali uvijek su mi vracali nepotrosen litar. Naravno bitna je stvar, da li samostalno nosite ulje ili servis vam svoje naplacuje, jer znajuci njih, ako ce vam svoje naplacivati mala je vjerovatnoca, sko ro nikakva, da ce naplatiti 3.8 ili 4.8, nego 4 ili 5 litara, odn. ako imaju priliku naplatice vise sigurno (cast izuzetcima)!U 1,4 sa filterom stane tacno 4l , tako da je vjerovatno tačno 4,3l da ide u 1,6 . Kupis svakako 5l i ono sto ostane neka stoji za dosut po potrebi .
To je pretpostavka, ne mozes tako gledati...jer godinama vozim 1.9 TDI PD, i u njega staje 3.7-3.8 l, iako polovina majstora kaze ovako a polovina 4 litra, ja sipam i kontrolisem redovno i to je ispravno. Cini mi se da ne ide punih 4 litra u 1.6 TDI, jer sam vozio VW Cedy dugo vremena, ali sad ko za inat ne mogu da se sjetim dal sam nosio 4 ili 5 litara, ali uvijek su mi vracali nepotrosen litar. Naravno bitna je stvar, da li samostalno nosite ulje ili servis vam svoje naplacuje, jer znajuci njih, ako ce vam svoje naplacivati mala je vjerovatnoca, sko ro nikakva, da ce naplatiti 3.8 ili 4.8, nego 4 ili 5 litara, odn. ako imaju priliku naplatice vise sigurno (cast izuzetcima)!
https://www.motul.com/ba/en/products/recommendationIma li gdje sajt da mogu provjeriti koje ulje se preporucuje za motor.