Imas dobar izbor za te pare, al opet ne znam u sta ti sve mozes stati. Vozio sam gotovo sve od ovih predlozenih auta.
Meni bi u vrhu izbora bio Volvo S40-V40 (novi model), stvarno je vrh auto za vozit, cudi me da ih nema malo vise na trzistu. Pogledaj i Mazdu 3, to je kompakt al od 4,5 metra, mozda bude dovoljno prostora za tebe u njoj. Stara Mazda 6 je cak i meni djelovala nekako skuceno, iako je visa klasa od trojke, tako sumnjam da ce tebi biti ok, plus trojka se ljepse vozi. Preporucio bi ti prije nego ista kupis da odes probati bar jednu Mazdu 3 sto se prodaje, steta da propustis taj auto ako ti mozda odgovara, jer je bas dobar. Leon je u odnosu na tu Mazdu mnogo losiji, iznutra jeftino djeluje, a nemas ni tako dobar osjecaj u voznji - iako je i on ok autic. Alfa 159 najposebniji auto iz ove skupine, vjerovatno i najbolji uz Volvo, ali nema previse prostora unutra. Zauzvrat dobijas osjecaj gotovo kao u Ferrariju, imaju mnogo istih detalja, cak i isto mirisu nova Alfa i nov Ferrari, to mi je nekako bas simpaticno. BMW E46 mene ne bi zadovoljio jer zimi po snijegu bas i nece uz svako brdo, tako ne znam kako bi tebi odgovarao. Generalno ok auto, iako u odnosu na S40 i 159 pomalo zastario. Isto vrijedi i za Passata, Octaviu, pa mozda i Audi A4, u slucaju Audija, nikako ne uzimati onaj sa S-line ovjesom, to je katastofa za nase ceste. Znaci ako ces samo da imas bas TOP auto, ono da se osjecas ko car, S40 ili 159 bez dvojbe, provozaj ih i sve ce ti biti jasno. Samo novi S40, stari je okarakterisan kao promasaj, zato su se sa novim potrudili da valja.
S druge strane, dobra stvar sa Audijem, Passatom, BMW-om je da ih kod nas raja gotivi mnogo, lako ces ih nekada prodati a i vjerovatno najmanje izgubiti na cijeni, zbog naseg mentaliteta svabo je svabo. Iako cini mi se da se i to polako mijenja, pa sve vise raje uzima i druge marke.