Samo mi nije jasno od kad je to njih toliko briga za moju sigurnost ?
Mislim ako ja hocu da poginem ko su oni da me sprece i zasto.
Sta sad treba kaznjavat ljude sto nemaju vazdusne jastuke ili abs ili esp i to su jako bitne stvari za sigurnost, cak bitnije od pojasa.
A da ne pricam o kineskim sofersajbama, kad pukne dzaba ti i pojas i sta god imao isjece te svog.
Apsurdno je to kod nas malo, zakon i saobracajci i sve to, ako vec brinu toliko za sigurnost sto ne poprave puteve, sto ne urade nesto drugo j*iga.
Ja ako vozim bez pojasa ugrozavam samo sebe a ne i druge tako da je to moja licna stvar.
Ima slucajeva gde su ljudi prezivili upravo zato sto nisu imali pojaseve, ali to niko ne pominje "to su retki i nebitni slucajevi"
Slazem se pomaze pojas, ali sam za to da ipak sami vozaci odluce hoce li ga ili ne koristiti.
Ali niko nije napomenuo da je to jako dobar izvor zarade, to sto su napisali par hiljada, treba pomnoziti sa par puta i dobice se cifra koliko su stavili u dzep. Ja se ne sjecam kad sam platio kaznu zadnji put ali se sjecam sto puta da sam dao "na kafu" ili 50-100 kafa odjednom.
Ne mrzim nikog, al policiju i politicare ne volim nikako, ni vidjet a ne imat posla s njima. CAST IZUZECIMA!!!