Znaci trebao bih otici kod nekog elektricara da mi to uradi preko kompa?VCDS, vrlo jednostavno, ima milion klipova na youtube kako to, a ima i ovdje na forumu mislim da sam ja nekome slao screenshotove
Ok,taman usput planiram da mi odrade da mi se automatski zakljuca auto kad predjem odredjenu brzinu kretanjaDa, neko ko se bavi dijagnostikom i kodiranjem
U pitanju je Golf 4 nemam senzore za svjetla pa sam zato postavio pitanje kako uraditi ovo kao na klipu sto sam postavio goreKoji auto je u pitanju? Jel imas svjetlosni senzor ili modul koji podrzava ch/lh?
Bas sam gledao sad na ebay automatska svjetla sa senzorom za golfa 4 i imaju ch/lh modul u sebiNajbezbolnije i najjeftinije od sve ga ti je kupi gotovi modul, kosta 30 eura, i stelas si koja svjetla zelis da ti se pale i vremensko ogranicenje. Imas i njih cak sa senzorom
Znm to da nemaju ali nasao sam modul na ebay za ch/lh i ima senzor za svjetla i uz njega se dobije prekidac kao u golfa 6Svjetla nemaju "ch/lh" u sebi", malo si pomjesao to, jer svjetla samo radu "po naređenju". A to sto zelis da ti duga rade na pola intenziteta se rijesi pomocu releja. To ti moze napraviti elektricar.
Vidjecu kad odem do elektricara da li mi moze to napravit preko VCDSMoze i pola intenziteta preko VCDS se ustimat haman za sva svjetla. I ne treba ti prekidac za automatski svjetlo moze se napraviti i sa obicnim.