Kako napraviti zmigavce sa pozicijom-STAVLJENE SLIKE-?

Kako napraviti zmigavce sa pozicijom-STAVLJENE SLIKE-?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
RE: Kako napraviti zmigavce sa pozicijom?

bucky_mb@yahoo je napisao(la):
zato se svaki dan divis svome djelu, i po 5,6 puta pogledas kako
rade:lol::icon_exclaim: ne vjerujem da ce led diode tako lako pregoriti,
negdje sam citao da imaju veliki broj radnih sati, tako da mislim da sa tim nema problema;) vec obicne sijalice su zanimljive, svako malo pregori

LED izdrzava do 3000 radnih sati, bez obzira na broj ukljucenja/iskljucenja, dok su obicne sijalice obicno ogranicene brojem ukljucenja/iskljucenja, a ne brojem radnih sati, tacnije najcesci razlog crkavanja su ukljucenja iskljucenja.....;)

led zakon, sad ne znam imaju li se kupiti led sijalice
za zadnje stopke, zmigavce i sl da se zavrcu, nisam
nigdje vidio da ima, al eto ko zna mozda su i to napravili

bucky_mb@yahoo je napisao(la):
led zakon, sad ne znam imaju li se kupiti led sijalice
za zadnje stopke, zmigavce i sl da se zavrcu, nisam
nigdje vidio da ima, al eto ko zna mozda su i to napravili

da si ziv i zdrav, od kada imaju, kako sa LED tako i u SMD tehnologiji...... ima edo_16V prodaje na forumu, emirex, i jos par ljudi, PIK vrvi od toga........

doduse edo ima onih za poziciju i tablu, valjda ce skoro nabavljati i ostale sijalice..... ja neki dan uzeo H1 set SMD za 3,5KM :icon_biggrin:

Član
U pocetku sam se dosta peglao nije htejlo uvijek crkavao osigurac 3-4 puta :icon_confused:
Dirao plus sa zmigavaca oba pola pa m ije zato crkavalo ;)
Sve se spojilo i evo slika.Ja sam pre pre zadovoljan :cool:
Nebi da sam ga iznova ofarbao :lol: :lol:

pozicije.jpg
[/URL][/img]
pozicije1.jpg

pozicije2.jpg
[/URL][/img]

pozicije1.jpg
[/URL][/img]

Član
[attachment=38405]Dobro ispalo, i sviđa mi se pravo, al mi bi se više sviđalo da je ovakav + xenoni

Prilozi

• pozicije.jpg
    pozicije.jpg
    363,3 KB · Pregleda: 33
Administrator
meni bezveze... prejako i gledajuci po ovome zmigavac ti nece imati funkciju kakvu i treba da ima jer se nece isticati kako treba... puno bolje bi bilo da je unutra dioda koja daje svjetlost tek toliko da se vidi da svijetli, a ovo je previse ;)

Član
prejako je ovo,sto ti vec rekose tesko da ce sada zmigavac imati svoju funkciju,ja sam gledao kod ljudi da rade sa dvopolnom sijalicom,ali ne svijetli ni priblizno toliko,tebi je tu trebala skroz slaba svjetlost,ili da svijetli bar jedan kraj zmigavca,da se vidi kad upalis da blinka

Administrator
i da... mozda te cak policija bude zezala zbog toga ;) treba da ti svijetli jedan kraj zmigavca kao sto armin rece, samo diodica i posao rijesen ;)

Član
GolFanatiCars je napisao(la):
dobro je ;) de mi reci jel jedna ili dvije sijalice :icon_question: koji je izbor bio :icon_biggrin:

Dvopolna je ali se slabo vidi zmigavac kad se upali ;)

pioneer_09 je napisao(la):
i da... mozda te cak policija bude zezala zbog toga ;) treba da ti svijetli jedan kraj zmigavca kao sto armin rece, samo diodica i posao rijesen ;)

jes prejako gledat cu da uzmem grlo neko i sijalicu i probam onu drugu varijantu sa dvije sijalice ;)..samo neznam kako pricvrstiti grlo sa sijalicom u kuciste :icon_confused: ?

zAaKy je napisao(la):
Dobro ispalo, i sviđa mi se pravo, al mi bi se više sviđalo da je ovakav + xenoni

xenoni idu sada za koji dan ;)
samo mozez li mi ovo isto sa dva fara napraviti na ovoj drugoj slici sa spustenom haubom i bez ove lajsne iznad farova jer mislim tako napraviti ;)
Hvala :icon_biggrin:

Član
ArminM je napisao(la):
prejako je ovo,sto ti vec rekose tesko da ce sada zmigavac imati svoju funkciju,ja sam gledao kod ljudi da rade sa dvopolnom sijalicom,ali ne svijetli ni priblizno toliko,tebi je tu trebala skroz slaba svjetlost,ili da svijetli bar jedan kraj zmigavca,da se vidi kad upalis da blinka

ja sam sebi uradio sa dvopolnom sijalicom.. znaci grlo za dvopolnu sijalicu jedan + ide na poziciju (ona nit sijalice sto svijetli 5W) drugi + na zmigavac (21W) i - na masu..
lijepo svijetli, a kad upalim zmigavac pojacava se..

mario05 je napisao(la):
ArminM je napisao(la):

ja sam sebi uradio sa dvopolnom sijalicom.. znaci grlo za dvopolnu sijalicu jedan + ide na poziciju (ona nit sijalice sto svijetli 5W) drugi + na zmigavac (21W) i - na masu..
lijepo svijetli, a kad upalim zmigavac pojacava se..

ubij me ako on nije spojio onu od 21W na poziciju a 5W na zmigavac :icon_eek:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.