Kako napraviti zmigavce sa pozicijom-STAVLJENE SLIKE-?

Kako napraviti zmigavce sa pozicijom-STAVLJENE SLIKE-?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
zen3dom je napisao(la):
mario05 je napisao(la):
ArminM je napisao(la):
prejako je ovo,sto ti vec rekose tesko da ce sada zmigavac imati svoju funkciju,ja sam gledao kod ljudi da rade sa dvopolnom sijalicom,ali ne svijetli ni priblizno toliko,tebi je tu trebala skroz slaba svjetlost,ili da svijetli bar jedan kraj zmigavca,da se vidi kad upalis da blinka

ja sam sebi uradio sa dvopolnom sijalicom.. znaci grlo za dvopolnu sijalicu jedan + ide na poziciju (ona nit sijalice sto svijetli 5W) drugi + na zmigavac (21W) i - na masu..
lijepo svijetli, a kad upalim zmigavac pojacava se..

ubij me ako on nije spojio onu od 21W na poziciju a 5W na zmigavac :icon_eek:

Znas sta je ja sam probao na obe prvo na jednu pa na drugu ;)
I kad spojim na jednu gore mi svi zmigavci na poziciji tj.ako je lijevi zmigavac gori citava lijeva strana zato sam morao spojiti na ovu drugu najvjerovatnije sam onda spojio na 21W i zalemio :cool: :cool:

Član
zamjenio polove sigurno,jace mu je sada kada gore,nego kad upali zmigavac,tu je caka vjerovatno

Član
ArminM je napisao(la):
zamjenio polove sigurno,jace mu je sada kada gore,nego kad upali zmigavac,tu je caka vjerovatno

vec kao sto sa mrekao zen3domu.Probao sam oba pola
I kad spojim na jednan pol gore mi svi zmigavci na poziciji tj.ako je lijevi zmigavac gori citava lijeva strana zato sam morao spojiti na ovaj drugi najvjerovatnije sam onda spojio na 21W ;) ;)
Neznam sto mi gori citava strana na ovom 5W polu :icon_confused: ?

Član
Skrabo je napisao(la):
xenoni idu sada za koji dan ;)
samo mozez li mi ovo isto sa dva fara napraviti na ovoj drugoj slici sa spustenom haubom i bez ove lajsne iznad farova jer mislim tako napraviti ;)
Hvala :icon_biggrin:

Ew drug, nisam mogao bolje, jer je slika male rezolucije, al nadam se da će ti pomoći, i vidim da si trazio kako ofarbati rub u crveno, pa sam ti našo takvu masku sa crvenim rubom i ubacio
[attachment=38414]

Prilozi

• pozicije2.jpg
    pozicije2.jpg
    301,7 KB · Pregleda: 38
Član
zAaKy je napisao(la):
Skrabo je napisao(la):
xenoni idu sada za koji dan ;)
samo mozez li mi ovo isto sa dva fara napraviti na ovoj drugoj slici sa spustenom haubom i bez ove lajsne iznad farova jer mislim tako napraviti ;)
Hvala :icon_biggrin:

Ew drug, nisam mogao bolje, jer je slika male rezolucije, al nadam se da će ti pomoći, i vidim da si trazio kako ofarbati rub u crveno, pa sam ti našo takvu masku sa crvenim rubom i ubacio

thx ;)
uzeti cu ja mislim ovu masku bez znaka i napraviti crvenu liniju pa cemo vidjeti kako ce ispasti.Uvijek je lahko vratiti na staro :D:D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.