.nOKe je napisao(la):nije nije, nedaj Boze, ova je super,ali idemo na malo "jacu" varijantu, ili ti ga sa vecim obimom djelovanja, prije se pali, kasnije gasi.. tako nekako..
uglavnom, planiram da zamjenim turbinu, bosch pumpu pa cu se onda igrati sa boostom i tim stvarima, ova moja nema regulaciju boosta..
btw : hvala na oglasima, vecinu sam ja vec pitao, ili ne znaju koja je, ili nema svu pratecu instalaciju, ili su jednostavno pre skupe..
nije mi hica da zamjenim ovu, ali namjeravam to uskoro aBd
.nOKe je napisao(la):nije meni problem doci, htio sam tebe juce pitati na pisti, ali te ne vidjoh jbg.. bas u vezi ovog, jer znam da si ti proucio zanat sto se ovog tice, tako da ako sta ispadne povoljno, svakako mi javi pa cemo dogovorit nesto
pozdrav
.nOKe je napisao(la):e jbg, izvini
ma nisam te zaboravio, ali jbg ako nisam nosio naocale (za vid) onda halali, ne vidim bas dobro hahah
oke, ti vidi sa tim drugom, ja bih svakako dosao po to, pa se mozemo dogovorit i za ugradnju, nebi to lose bilo.. nebi mu pasalo da mu dam turbinu moju i doplatim (predpostavljam) ali vidi i tu varijantu..
pozz
.nOKe je napisao(la):2almyr : da da, sve sam ja to manje vise znao, zbog toga sam gore naglasio da trazim da ima svu instalaciju koja je potrebna za ugradnju.. ovo za hladjenje manje vise mi je bitno (pricao sam sa prijateljem koji je uzeo vodu sa kilera, jest da je uvijek hladi, ali nije ni to losa stvar) kako on kaze, izvodivo je pa cemo vidjeti
2devil : e jbg sad, mojne me zbunjivati, tamam sam se bio nameracio da uzmem ovu, ti mi sad guras vodu na drugi mlin, kad se ukljucuje ta sa 1.9, mene pravo nervira sto se ova moja krene vrtit kasno pravo, negdje na 2800 (ima veliku turbo rupu, jer je i sama velika), dok npr ona 44 puno prije ukljucuje..a ova 59 je po velicini ista kao i 44, dok je 51 veca, ma znas vec o cemu pricam
almyr je napisao(la):mislim da trazis turbinu sa vodenim hladjenjem, onda ti tu trebaju i one cijevi sto idu do turbine za vodu, pumpa koja gura vodu kroz turbinu, koju pali indikator na samoj turbini, i pumpa se ukljucuje samo kad se pocne turbina puno grijati odnosno pregrijavati, da bi je bolje ohladilo...
mislim da i ti sam vec to znas ,ali et..
ta turbina za razliku od onih starih tipova ima ventil koji otvara/zatvara klapnu i uklj./isklj/ tako turbinu, pa se i moze stelovati trenutak ukljucivanja ...a kod onih starh je drugaciji sistem, ventil se nalazi u kucistu pa slabije pusu...
ma svasta tu ima, sutra cu ja pogeldat imao sam 3 takve turbine, neznam koja je ispravna, i nemam ja nista od instalacije,cijevi,pumpe itd...
moje misljenej ti je da sa tim neces nesto mnogo dobit, a i kada ugradis, ove elektricne pumpe koje bacaju vodu imaju manu sto procure, pa zaribaju,a nova kosta preko 120KM...:S
mislim da trazis turbinu sa vodenim hladjenjem, onda ti tu trebaju i one cijevi sto idu do turbine za vodu, pumpa koja gura vodu kroz turbinu, koju pali indikator na samoj turbini, i pumpa se ukljucuje samo kad se pocne turbina puno grijati odnosno pregrijavati, da bi je bolje ohladilo...
mislim da i ti sam vec to znas ,ali et..