SM chip tuning je napisao(la):
Danas sam igrom slucaja imao ovaj auto u rukama,momak koji je sadasnji vlasnik je dosao kod mene jer mu auto trza i pali se stano greska i mora da ga pali gasi, stalo i ja natjeram auto na dyno i imam sta da vidim
auto kad je upaljena greska ima 120 ks na radilici
kad nije greska aktivna onda cak ima 148 ks na radilici
kad smo vratitli standardnu mapu auto je imao 169 ks koliko i treba da ima jer ovo je amerikanac i u saobracajnoj greskom pise 110 kw,orginalana mapa je na 170 ks.
I sta sad da se kaze na sve ove price clana bude-opc kako auto leti i kako zavrce do 7000 i strasna neka ubrzanja a on umjesto da je dobio snagu cipovanjem jos je izgubio,em sto je izgubio snagu em je kriva strasna i turbo pravi overboost preko 1.2 bara,i preduvava stalno i zato se greska i pali.
Na standard mapu kriva je kao san,veoma stabila,mnogo jaca,i nema preduvavanja.
Toliko o toj prici...
1. greska se nepali zbog chipa ili cega drugog nego zbog evap ventila (stetni gasovi u rezervaru)
posle chipa se jedino pojavljivala greska drosselklappe(ventil leptir gasa)
2. sto mora da pali gasi auto to je i meni radilo ali kad sam stavio drugi blow off ventil to je bilo u redu ali sad je na njemu ponovo tvornicki blow off pa se to desava jer je izgleda u defektu.
3. to auto prije chipa je bilo negdje isto kao golf 3 vr6 a posle chipa sam ostavljao Vr6 na neki 2KM relacije najmanje 150-200m
4. prije chipa je bio max. tog vozila oko 225-230 kmh/ a poslije chipa 250 km/h
5. ja prvi put na ovom foruma kad sam spomenuo da sam chipovao Jettu Smchiptuning mi je rekao da taj chip sto sam uradio nije dobar a jos nije ni znao ni ko ga je radio
6. IMAM OSJECAJ DA SMCHIPTUNING PUKUSAVA SVE OSTALE KOJI SE BAVE TIM POSLOM DA NAPRAVI LOSIM I DA JE ON JEDINI KO JI TO ZNA URADITI
I zaboravio sam reci Jetta je zamjenita za BMW 540i 4.4 V8 ali nazalost sam i njega zamjenio prije 2-3 dana jer sam imao problema sa sipanjem trosi ko FAP jest da ide ko lud ali 40 KM na 100 Kilometara je za mene previse, sad vozim Alfu 166 2.4 JTD 2001 god.