Racunaj na to, da je kod nas malo majstora koji znaju popravljati japance, a ovlasteni servisi enormno skupi (racunajuci bilo koji ovlasteni).. Ja kad razmisljam o nekome vozilu, prvo servisiranje (cijena dijelova, imal' majstora adekvatnih za odrzavanje), jer ima majstora koji su obuceniji od ovlastenih servisera (to znam iz licnog iskustva koje ja obilazim)...
Ako vec pucas na 4x4, da li si razmisljao o nekoj Audiju, barem bi ja gledao, jer imas zamjenskih dijelova po prodavnicama autodijelova (ne kinesko smece zamjensko), imas majstora, tako da se moze u kraj izaci sa odrzavanjem, a koliko ja znam quattro je dosta pouzdan! Sad zavisi od terena, gdje ides zimi, ako je sta brdovito, onda dzip preostaje, onda Toyota...
BTW sto neko spomenu neka nova vozila, i ne bi dopustio ovaj uvoz, ko hoce da se zaduzi 5-10 godina da bi vozio novo auto, koje nece vrijediti ni 40% same visine kredita dok se isplati, da ne spominjem i kamatu na tome.. Treba malo realnije razmisljat, slabo je u nas naroda koji sebi to mogu priustiti novo vozilo!